.

Kysely päihteitä kokeilleille ja käyttäville ihmisille

On jälleen aika etsiä vastaajia vuosittaiseen maailmanlaajuiseen päihteiden käyttämisestä tietoa keräävään kyselyyn, Global Drug Surveyhin. Kysely on suunnattu päihteitä kokeilleille ja käyttäville ihmisille. Vaikka kyselyn nimi viittaakin huumeisiin, siinä on myös iso osio alkoholin käytöstä, sekä kysymyksiä lääkekannabiksen käytöstä ja verkosta löytyvistä mielenterveyden tukipalveluista. Tänä vuonna kysytään ensimmäistä kertaa myös virtuaalisten mielihyväkeinojen käyttämisestä.

Vuoden 2021 kysely kartoittaa erityisesti sitä, miten ihmiset ovat sopeutuneet koronatilanteeseen; tarkoitus on selvittää, miten ihmiset ovat muuttaneet päihteiden käyttöä ja jakamista sekä juhlimistapojaan.

Kansainvälisen päihdetutkimuksen tarkoituksena on lisätä tietoa ja rehellistä keskustelua päihteiden käytöstä ja auttaa pitämään ihmiset turvassa eri päihteiden oikeudellisesta asemasta riippumatta.

Global Drug Surveyhin vastataan täysin anonyymisti.

Pääset kyselyyn tästä linkistä:

www.globaldrugsurvey.com/GDS2021

Vastaamiseen kuluu aikaa noin 30–60 minuuttia ja vastaukset voi välissä tallentaa ja jatkaa myöhemmin.

Lisätietoja kyselystä antaa GDS:n maakoordinaattori, Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Aleksi Hupli, aleksi.hupli@tuni.fi

Kysely päihteitä kokeilleille ja käyttäville ihmisille – Global Drug Survey - Anonymous - Confidential - Essential.

Kyselyn toteuttaa itsenäinen tutkimuslaitos Global Drug Survey, joka tutkimustyön ohessa tarjoaa maksuttomia huumeiden käytön haittojen vähentämisen verkkopalveluita sekä tuottaa asiantuntijatietoa tiedotusvälineille ja viranomaisille. Ehkäisevän huumetyön yhdistys YAD Youth Against Drugs ry ja Humaania päihdepolitiikkaa ry toimivat GDS:n vuoden 2021 suomalaisina yhteistyökumppaneina. Aiempina vuosina GDS:n suomalaisina yhteistyötahoina ovat toimineet A-klinikkasäätiö, Humaania päihdepolitiikkaa ry, Positiiviset ry ja Päihdelääketieteen yhdistys ry.

Vuosittain toteutettavaan Global Drug Survey -kyselyyn vastasi vuonna 2019 noin 2200 suomalaista. Vuoden 2019 tuloksiin voi tutustua Muunto-hankkeen verkkosivuilla: https://muuntohanke.fi/nostoja-global-drug-survey-2019-kyselyn-tuloksista. Myös vuoden 2020 kyselyn tulokset julkaistaan pian.

Lataa tästä tulostettava GDS-kyselyn mainos.

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.