Katuluuta… eiku liitu…

Materiaalit: Katuliidut

Lii­tu­rai­ta Lii­duil­la voi piir­rel­lä asfalt­tiin muu­ta­kin kuin hyp­py­ruu­tu­ja, esi­mer­kik­si YAD aihei­sia teks­te­jä tai mik­si­pä ei kuvia­kin. Otta­kaa siis lii­tu kau­nii­seen käteen­ne ja siir­ty­kää raik­kaa­seen ulkoil­maan val­loit­ta­maan katu­ku­vaa. Tar­koi­tuk­se­na on kir­joit­taa tai piir­tää asfalt­tiin kaik­kea jän­nää YADiin liit­ty­vää, kuten esi­mer­kik­si www.yad.fi tai YAD STREET TEAM. Mitä näky­väm­pään paik­kaan sen parem­pi.

Katu­lii­tu­ja voit ostaa itse tai sit­ten pyy­tää mei­tä lähet­tä­mään nii­tä. Pie­ne­nä vink­ki­nä, että kan­nat­taa hank­kia nime­no­maan katu­lii­tu­ja, jot­ka ovat pak­sum­pia kuin nor­mi­lii­dut. Hel­pom­pi pii­rus­taa.

Rapor­toi­des­sa­si lii­tä mukaan kuva ja ker­ro mitä olet kirjoittanut/taiteillut ja min­ne (edus­kun­ta­ta­lon por­tais­ta saa enem­män pis­tei­tä kuin omas­ta taka­pi­has­ta).

Lisä­oh­jeet lii­tui­luun:

  • Mie­ti mitä piir­rät ja min­ne piir­rät. Asfalt­ti on paras alus­ta katu­lii­tui­lul­le, joten pai­kak­si kan­nat­taa vali­ta tasai­nen asfalt­ti esim. jal­ka­käy­tä­väl­tä,  tai kou­lun pihas­ta.
  • Katu­lii­tu peseytyy/huuhtoutuu pois hel­pos­ti vedel­lä, joten kes­tä­vää jäl­keä et sil­lä saa aikaan. Täs­tä voi mai­ni­ta myös niil­le, jot­ka piir­te­lys­tä häi­riin­ty­vät.
  • Talo­yh­tiöi­den piha­mail­le voi piir­tää, jos sitä ei ole erik­seen kiel­let­ty.
  • Laa­toi­tuk­sil­le ei kan­na­ta alkaa piir­tä­mään, nii­hin katu­lii­tu tart­tuu kiin­ni tosi sit­kees­ti ja pois­pe­se­mi­nen on han­ka­laa. Myös­kin talo­jen sei­nät/­pi­ha-aidat ja ros­ka­ka­tok­set kan­nat­taa suo­siol­la ski­pa­ta.
  • Huo­leh­di omas­ta tur­val­li­suu­des­ta­si kun piir­te­let, ei kan­na­ta men­nä piir­tä­mään kes­kel­le vil­kas­lii­ken­teis­tä katua tai tie­tä… tiel­lä kyyk­kies­sä läh­tee huo­nol­la tuu­ril­la hen­ki.
  • Piir­rok­set eivät saa peit­tää tai muul­la taval­la häi­ri­tä viral­lis­ten opas­tei­den ja väy­lien katu­mer­kin­tö­jä. Eli älä mene tuher­ta­maan nopeus­ra­joi­tus mer­kin­tö­jen tai jal­ka­käy­tä­vä mer­kin­tö­jen pääl­le. Muu­al­ta­kin löy­tyy var­mas­ti tilaa!
  • Jos arve­lut­taa voi­ko jon­ne­kin piir­tää, aina voi kysyä. Ja omaa jär­ke­ään saa käyt­tää!

 

Pis­tey­tys: 2–20 pistettä/teos, vain yksi rapor­toi­tu teos/hlö.

Kysyttävää? Kirjaudu sisään lähettääksesi viestin ylläpidolle.

Kirjaudu sisään raportoidaksesi tehtävän suorituksen.


Kommentit

Vastaa

YAD Street Team

FREE
VIEW