meme3

Kaikki netissä on totta?

Pisteytys: maks. 17 pistettä

Netis­tä löy­tyy monen­lais­ta tie­toa huu­meis­ta. On tär­ke­ää oppia arvioi­maan, onko tie­to luo­tet­ta­vaa ja tun­nis­ta­maan, mikä on vir­heel­lis­tä tie­toa.

Täs­sä teh­tä­väs­sä pää­set tutus­tu­maan erää­seen kes­kus­te­lu­foo­ru­miin, jos­sa kes­kus­tel­laan vio­let­tien kivien päih­de­käy­tös­tä.  Kukaan­han ei oikeas­ti imes­ke­le vio­let­te­ja kiviä päih­tyäk­seen, mut­ta teh­tä­vän tar­koi­tuk­se­na onkin herät­tää aja­tuk­sia sii­tä,  miten sä voit tun­nis­taa, onko joku huu­me­tie­to netis­sä vir­heel­lis­tä ja mihin yli­pää­tään kan­nat­taa luot­taa kun huu­meis­ta puhu­taan. Vas­taa­van­lai­sia kes­kus­te­lu­ja voi löy­tää somes­ta mones­ta­kin paik­kaa, jos­kaan ne eivät kos­ke vio­let­tien kivien imes­ke­lyä.

Lue alla ole­va kes­kus­te­lu ja vas­taa sen jäl­keen kysy­myk­siin. (Kan­nat­taa scrol­la­ta kes­kus­te­lua, ei hyp­piä sivu­pai­nik­keel­la. Huom! Jos luet puhe­li­mel­la, kään­nä näyt­tö vaa­kaan ja venaa rau­has­sa, että sli­det latau­tuu, niin ne näkyy tar­kas­ti. :)) Mak­si­mi­pis­te­mää­rä on 17 pis­tet­tä, perus­te­le näkö­kan­ta­si hyvin sil­lä rapor­tin laa­tu vai­kut­taa pis­tey­tyk­seen! 🙂

Kan­nat­taa­ko kokeil­la vio­let­te­ja kiviä? from yad­street­team

 

Täs­sä­pä kysy­myk­set:

1. Mitä miel­tä eri kes­kus­te­li­jat ovat vio­let­tien kivien käy­tös­tä?
2. Mil­lai­set perus­te­lut vai­kut­ta­vat mie­les­tä­si uskot­ta­vil­ta? Mik­si?
3. Mil­lai­sia läh­tei­tä kes­kus­te­li­jat ovat käyt­tä­neet? Mihin läh­tei­siin luot­tai­sit ja mik­si?
4. Mik­si MJ (3. sivu, 28.1.2017) ei pidä väi­tet­tä “Aina­kaan kave­reil­le­ni ei oo kos­kaan tul­lu mitään huo­no­ja vai­ku­tuk­sia vio­let­tien kivien imes­ke­lys­tä.”, luo­tet­ta­va­na tie­to­na kun puhu­taan kivien hait­ta­vai­ku­tuk­sis­ta?
5. Mik­si 1. sivul­la kir­joit­ta­neen ”Iso-Ris­sin” (25.1.2017) ja 2. sivul­la kir­joit­ta­neen ”Kokei­le vaan” (25.1.2017) anta­mat tie­dot ovat puut­teel­li­sia?
6. Mitä ris­ke­jä voi olla, jos etsii tie­toa huu­meis­ta vain täl­lai­sis­ta kes­kus­te­luis­ta?
7. Mil­lä taval­la kes­kus­te­lu oli­si eri­lai­nen jos se käy­täi­siin naa­ma­tus­ten?

 

Link­kaa raport­tii­si lisäk­si jokin sivus­to, jos­sa on mie­les­tä­si luo­tet­ta­vaa tie­toa huu­meis­ta (ei YADin :D) ja jokin sivus­to, jos­sa on mie­les­tä­si epä­luo­tet­ta­vaa tie­toa huu­mei­siin liit­tyen.

Kysyttävää? Kirjaudu sisään lähettääksesi viestin ylläpidolle.

Kirjaudu sisään raportoidaksesi tehtävän suorituksen.


Kommentit

Vastaa

YAD Street Team

FREE
VIEW