Usein kysyttyä

Mikä ihmeen Street Team?

YAD Street team on ruo­hon­juu­ri­ta­sol­la tapah­tu­vaa vapaa­eh­tois­ta toi­min­taa, jos­sa tavoit­tee­na on edis­tää sekä tuo­da esil­le YAD:n edus­ta­mia arvo­ja ja asen­tei­ta. Kyse on erään­lai­ses­ta sis­si­mark­ki­noin­nis­ta jos­sa kuka tahan­sa voi olla osal­li­se­na ja antaa oman panok­sen­sa. Sano­maa levi­te­tään pää­osin eri­lai­sen mate­ri­aa­lin kuten tar­ro­jen, julis­tei­den ja flye­rei­den avul­la sekä myös inter­ne­tin väli­tyk­sel­lä.

Miten liityn YAD:n Street Teamiin?

Se on help­poa ja vai­va­ton­ta. Klik­kaat vain sivun oikeas­ta ylä­reu­nas­ta “luo uusi käyt­tä­jä­ti­li” ‑koh­taa, jos­sa luot itsel­le­si käyt­tä­jä­tun­nuk­sen ja sala­sa­nan. Rekis­te­röi­dyt­tyä­si voit muo­ka­ta yhteys­tie­to­ja­si, jot­ka näky­vät itse­si lisäk­si vain yllä­pi­dol­le.

Mitä hyödyn tästä?

Mitäh?!? Eikö arvo­val­ta, hyvä mie­li, vai­kut­ta­mi­sen mah­dol­li­suus ja maa­il­man­pa­ran­ta­mi­nen itses­sään ole riit­tä­vän pal­kit­se­vaa?!? No okei, pal­kit­sem­me ahke­rat ja ansioi­tu­neet Street Tea­mi­läi­set saa­vu­tet­tu­jen pis­tei­den mukaan. Pal­kin­not saat­ta­vat vaih­tua, mut­ta alus­ta­vat pal­kin­not löy­dät ylhääl­tä. Vie hii­ri “Toiminta”-tekstin pääl­le ja klik­kaa “Pal­kin­not”. .

Mistä tiedän mitä tehdä?

Teh­tä­vät sivul­ta löy­dät kaik­ki nyt teh­tä­vis­sä ole­vat teh­tä­vät. Kun­kin teh­tä­vän koh­dal­la ker­ro­taan kuin­ka se toteu­te­taan ja kuin­ka pal­jon sen suo­rit­ta­mi­ses­ta saa pis­tei­tä. Voit myös käyt­tää mie­li­ku­vi­tus­ta­si ja teh­dä mitä itse haluat ja rapor­toi­da sen Wha­te­ver ‑task teh­tä­vä­nä. Mitä näky­väm­pi ja oma­pe­räi­sem­pi toteu­tus sitä enem­män sii­tä saa kre­diit­tiä. Tyh­mis­tä ideois­ta emme kui­ten­kaan anna pis­tei­tä. Älä siis esi­mer­kik­si aje­le naa­pu­rin koi­raa kar­vat­to­mak­si ja tatuoi sii­hen yadin logoa.

Miten tienaan pisteitä?

Suo­rit­ta­mal­la teh­viä ja tämän jäl­keen rapor­toi­mal­la asias­ta. Street Tea­min net­ti­si­vu­jen ylä­reu­nas­sa ole­van “Toi­min­ta” teks­tin alta löy­tyy “Suo­ri­tuk­set” jos­sa voi rapor­toi­da mut­ta myös jokai­sen teh­tä­vän peräs­sä on kel­tai­nen “Rapor­toi suo­ri­tus” ‑nap­pu­la. Sitä klik­kaa­mal­la pää­set rapor­toin­ti­lo­mak­kee­seen, jos­sa valit­set min­kä teh­tä­vän haluat rapor­toi­da, kir­joi­tat mitä teit, mis­sä ja kuin­ka pal­jon jaoit mate­ri­aa­lia, lisäät valo­ku­va­to­dis­tusai­neis­ton ja lähe­tät meil­le. Netis­sä tapah­tu­nees­ta toi­min­nas­ta (esim. foo­ru­meil­la topicin aloit­ta­mi­nen, IM/foorumi kes­kus­te­lut, ban­ne­rit) saat todis­teen otta­mal­la screen sho­tin tai liit­tä­mäl­lä raport­tiin URL-osoit­teen.

Mihin kannattaa levittää materiaalia ja mihin ei?

Katu­jen ja mui­den yleis­ten paik­ko­jen lisäk­si mate­ri­aa­lia kan­nat­taa vie­dä esi­mer­kik­si kou­luil­le, nuok­ka­reil­le, kir­jas­toon, kah­vi­loi­hin, keik­ka­pai­koil­le ja klu­beil­le jne. Kiel­let­ty­jä paik­ko­ja on vai­kea lue­tel­la, joten oma jär­jen­käyt­tö on sal­lit­tua. Olet itse vas­tuus­sa sii­tä min­ne mate­ri­aa­lia levi­tät, älä siis lii­maa tar­ro­ja lii­ke­kes­kus­ten ikku­noi­hin tai vaik­ka­pa hau­ta­ki­viin. Se ei ole kivaa.

Voinko suorittaa tehtävän useampaan kertaan?

Voe tok veik­ko­nen, kyl­lä­hän toki. Niin usein kuin vain ener­gi­aa ja api­nan­rai­voa riit­tää. Mate­ri­aa­lia voi aina pyy­tää lisää ja esi­mer­kik­si tar­roit­ta­mis­ta on help­po suo­rit­taa mel­kein jat­ku­vas­ti.

Miten pisteet määräytyvät?

Mate­ri­aa­lin levit­tä­mi­seen liit­ty­vien teh­tä­vien pis­teet mää­räy­ty­vät mate­ri­aa­lin mää­rän mukaan. Mitä enem­män jakaa mats­kua, sitä enem­män saa pis­tei­tä. Bonus­pis­tei­tä voi saa­da lähet­tä­mäl­lä rapor­toin­nin yhtey­des­sä kuvan toi­min­nas­ta sekä yli­pään­sä oma­pe­räi­syy­des­tä ja kek­se­liäi­syy­des­tä. Esi­merk­ki kek­se­liäi­syy­des­tä voi­si olla vaik­ka se, että löy­tää julis­teel­le jon­kin erit­täin osu­van pai­kan. Muil­le teh­tä­vil­le on mää­ri­tel­ty tiet­ty perus­pis­te­mää­rä ja Wha­te­ver-tas­kin tyyp­pis­ten teh­tä­vien suh­teen yllä­pi­dol­la on täy­si pää­tös­val­ta *infer­naa­lis­ta nau­rua*.

Kuinka otan kuvakaappauksen (eli screen shotin)?

  1. Pai­na Print Screen nap­pu­laa kun ruu­dul­la näkyy sivu, jon­ka haluat kaa­pa­ta (nap­pu­la on näp­päi­mis­tön oikeas­sa ylä­nur­kas­sa yleen­sä nimel­lä Print Screen, PrtSc tai PrtScrn).
  2. Avaa jokin kuvan­kä­sit­te­ly­oh­jel­ma. Esi­mer­kik­si Win­dow­sin Paint käy oikein hyvin.
  3. Pai­na Ctrl+V tai oike­aa hii­ren kor­vaa ja siel­tä “Lii­tä”. Halua­ma­si kaa­pat­tu sivu pitäi­si tul­la näky­viin.
  4. Tal­len­na kuva jol­lain nimel­lä koneel­le­si.
  5. Nyt voit lähet­tää tal­len­ta­ma­si kuvan meil­le rapor­toin­ti­si yhtey­des­sä.

Ovatko Street Teamin materiaalit ilmaisia?

Kyl­lä! Sinä tilaat ja me toi­mi­tam­me. Mut­ta voi­dak­se­si tila­ta mate­ri­aa­lia lisää, sinun tulee jakaa edel­li­set ja rapor­toi­da ne. Sen jäl­keen, ei muu­ta-ko pyy­dät mate­ri­aa­lia lisää.

Olen pyytänyt materiaalia. Miksi se ei ole saapunut?

Pyrim­me lähet­tä­mään mate­ri­aa­lit heti seu­raa­va­na arki­päi­vä­nä kun olet ne tilan­nut. Toi­si­naan täs­sä voi olla muu­ta­man päi­vän vii­vet­tä, mut­ta joka tapauk­ses­sa tilauk­sen tuli­si olla peril­lä vii­kos­sa. Mikä­li olem­me jo lähet­tä­neet sinul­le mate­ri­aa­le­ja, etkä ole nii­tä vie­lä rapor­toi­nut, et tule saa­maan uusia mate­ri­aa­le­ja vaik­ka pyy­täi­sit­kin. Täl­löin yleen­sä lai­tam­me säh­kö­pos­tia ja muis­tu­tam­me entis­ten mats­ku­jen jaka­mi­ses­ta ja rapor­toi­mi­ses­ta. Muis­tat­han siis pitää pro­fii­li­si säh­kö­pos­tin tie­dot ajan tasal­la. Samoin kuin perus­o­soit­teen­kin… muu­ten kus­ti ajaa ohi.

YAD Street Team

FREE
VIEW