419

Blogi : 419- mieti vielä

Tänään on 19.4 eli 419-päi­vä.

Mitä tää sit­ten käy­tän­nös­sä tar­koit­taa ja mis­tä ter­mi tulee?
 

 

Monel­le var­maan 420 on tut­tu ter­mi kun puhu­taan kan­na­bik­ses­ta. Osa ajat­te­lee sen tar­koit­ta­van ilta­päi­vän polt­te­lua 4:20, osal­le se mer­kit­see maa­il­man­laa­juis­ta kan­na­bis­päi­vää  joka on huo­menna (20.4)

419 on ter­mi, joka tar­koit­taa aikaa ennen kan­na­bik­sen käyt­töä. Lyhyel­lä aika­vä­lil­lä minuut­tia ennen polt­ta­mis­ta tai päi­vä­mää­rä­nä 19.4.

419-kam­pan­ja pyr­kii haas­ta­maan ihmi­siä miet­ti­mään vie­lä: Mik­si toi­min niin kuin toi­min? Oli­si­ko täl­le joku muu vaih­toeh­to? esim. voi­sin­ko ren­tou­tua jol­lain muul­la kei­nol­la kuin kan­na­bik­sen polt­te­lul­la? Pois­tai­si­ko lail­lis­ta­mi­nen kan­na­bik­seen liit­ty­vät ongel­mat?

 

Puhu, puhu , PUHU!

Tänä vuon­na 419-kam­pan­ja haas­taa eri­tyi­ses­ti aikui­sia jot­ka ovat nuor­ten kans­sa tekemisissä(vanhemmat, nuo­ri­so-ohjaa­jat, opet­ta­jat.. ) kes­kuste­le­maan nuo­ren kans­sa kan­na­bik­ses­ta!

 

Olet­ko sä kes­kus­tel­lut sii­tä jos­kus jon­kun aikui­sen kans­sa? 

Jos vas­ta­sit kyl­lä
hyvä puhu lisää. Tie­to on aina hyväs­tä ja mie­li­pi­tei­tä on muka­va jakaa.

Jos vas­ta­sit ei-
nykä­sep­pä lähim­pä­nä ole­vaa aikuis­ta hihas­ta ja sano että hei puhu­taan­ko kan­na­bik­ses­ta? Välil­lä aikui­set­kaan ei tajua asi­aa ottaa puheek­si nuor­ten kans­sa ja sil­loin pitää vain itse roh­kees­ti ”nos­taa kis­sa pöy­däl­le”.

 

Surprise Task  419

 
Jär­kät­tiin myös surpri­se task tähän 419-päi­vään liit­tyen. Teh­tä­väs­sä­hän oli tar­koi­tus jakaa http://www.yad.fi/419 link­kiä eri some­ka­na­vis­sa.
Supe­ris­ti olit­te läh­te­neet tätä teke­mään! 
Ja tuos­ta lin­kis­tä­hän aihees­ta voi vie­lä käy­dä lisää luka­se­mas­sa 🙂 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kunniamaininta

Täl­lä vii­kol­la täy­tyy kun­nia­mai­nin­ta antaa rapor­tis­ta jon­ka Naa­vat oli jät­tä­nyt.

Naa­vat oli lami­noi­nut aine inf­fo­kort­te­ja, jois­ta oli sit­ten herän­nyt kes­kus­te­lu omien las­ten kans­sa. Kes­kus­tel­tiin mm. tupa­kas­ta ja pai­neis­ta joi­ta kave­ri­po­ruk­ka saat­taa luo­da.

Kuin­ka sanoa ei?

Super tär­keä kes­kus­te­lu, jon­ka toi­voi­si, että jokai­nen nuo­ri pää­si­si edes ker­ran elä­mäs­sään käy­mään. Ei tuo­mit­se­mis­ta eikä oikei­ta ja vää­riä vas­tauk­sia- vaan kes­kus­te­lu jos­sa saa kysel­lä ja poh­tia.

 

YAD Street Team

FREE
VIEW