BLOGI: Tuliaisia Vilnasta!

2.–8.3. osal­lis­tuim­me Samin (joka kai­vaa kuvas­sa mun nenää) kans­sa Rei­ma­gi­ning Recog­ni­tion ‑hank­keen jär­jes­tä­mään opin­to­vie­rai­luun Vil­nas­sa, Liet­tuas­sa. Opin­to­vie­rai­lun tee­ma­na oli Open Bad­get, eli digi­taa­li­set osaa­mis­mer­kit. Bad­ge­jen perim­mäi­nen tar­koi­tus on mah­dol­lis­taa oppi­mi­sen tun­nis­tus sekä tun­nus­tus sel­lai­sis­sa pai­kois­sa, mis­sä sitä ei nor­maa­lis­ti ole. Bad­get voi aja­tel­la myös kuin pelien ”achie­ve­ments” saa­vu­tuk­si­na. Aina­kin mul­le tuo aja­tus sel­keyt­ti alkuun eni­ten. 

Käy­tän­nös­sä tar­koit­taen esi­mer­kik­si sitä, että kun Street Tea­min teh­tä­viä teh­des­sä sä saa­tat nap­pail­la mah­ta­via todis­te­ku­via jaka­mas­ta­si mate­ri­aa­lis­ta, ja näin oppia ja kehit­tyä kuvaa­ja­na. Se on tai­to mikä sinul­ta löy­tyy, vaik­ka sii­tä ei olek­kaan ole­mas­sa todis­tus­ta tai tut­kin­toa. Nyt ajat­te­le, jos meil­lä oli­si ole­mas­sa sel­lai­nen sys­tee­mi, johon voi­sit ikään­kuin strii­ban teh­tä­vien lail­la käy­dä rapor­toi­mas­sa näi­tä kuvia sekä omia poh­din­to­ja aihees­ta. Tämän teh­des­sä­si YAD myön­täi­si sul­le valo­ku­vaa­mi­sen osaa­mi­sen bad­gen, jon­ka voi halu­tes­saan liit­tää vaik­ka työ­ha­ke­muk­sen perään tai yrit­tää kinu­ta sil­lä kou­lus­sa vapaa­va­lin­tai­sia suo­ri­te­tuk­si. Ja nyt kuvit­te­le tämä, mut­ta niin että bad­ge­ja oli­si kym­me­niä eri aiheis­ta, ja täl­le kai­kel­le oma sovel­luk­sen­sa mihin näi­tä voi­si kerä­tä.

Täm­möis­tä siis luvas­sa. Mut­ta ettem­me läh­de hut­kien huk­kaan, kyse­len ensin teil­tä, mitä asioi­ta teke­mäl­le te tah­toi­sit­te saa­da bad­ge­ja? Täs­tä hujah­taa uusi teh­tä­vä ilmoil­le ensi­vii­kon alus­sa joten pysy­kää kor­vat höröl­lä.

Itse reis­su oli itsel­le­ni kai­kin puo­lin kovin antoi­sa vaik­ka kotiin pala­tes­sa tun­si­kin ole­van­sa aivan puh­ki. Majoi­tuim­me näp­pä­räs­ti hyväl­lä pai­kal­la sijait­se­vas­sa hotel­lis­ta mis­tä pää­sim­me kävel­len vie­rai­le­maan kai­kis­sa pait­si yhdes­sä vie­rai­lu­koh­tees­sa. Vaik­ka eipä tuo mat­kus­ta­mi­nen­kaan oli­si maa­il­maa kaa­ta­nut kun pai­kal­li­set taxit oli­vat hal­vem­pia kuin Jyväs­ky­län pai­kal­lis­lii­ken­teen ker­ta­mak­su. Vie­rai­lim­me usei­den taho­jen luo­na ket­kä jo käyt­tä­vät Bad­ge­ja työs­sään, ja oman poru­kan kes­ken tutus­tuim­me 7 eri maan ihmi­siin sekä näi­den mai­den tapoi­hin teh­dä nuo­ri­so­työ­tä. Erit­täin opet­ta­vai­sia ja kiin­nos­ta­via jut­tu­ja. Ymmär­rän täy­sin kuin­ka ihmi­set hurah­ta­vat kan­san­vä­li­sys hank­kei­siin ja reis­sui­hin.

Täs­sä seu­raa­vak­si muu­ta­mat reis­su­ku­vat:

 

Meanw­hi­le in Fin­land:  Tal­vi­lei­ri oli mah­ta­va ja kivaa oli ollut. Aina­kin mikä­li on usko­mi­nen Kris­tan blog­gaus­ta aihees­ta, sekä epä­mää­räi­siä insi­de-vit­se­jä joi­ta en ymmär­tä­nyt vii­me Discor­din aika­na lai­sin­kaan. Raport­te­ja ja mate­ri­aa­li­pyyn­tö­jä oli vii­kos­sa ilmes­ty­nyt rei­lu 130 pos­tiin joten nii­tä pur­kaes­sa onkin men­nyt tovi ja toi­nen­kin. Onnek­si Jani­na aloit­ti har­joit­te­lus­sa tiis­tai­na Street Tea­min puo­lel­la sil­lä apu­kä­sil­lä on ollut tar­vet­ta. En malt­ta­nut olla itse naput­te­le­mat­ta blo­gia joten pääs­te­tään Jani­na ker­to­maan itses­tään enem­män sit­ten ensi­vii­kol­la.

Rapor­teis­ta mai­nit­ta­koon kris­tae­li­sa­bet, joka tykit­ti tule­maan aina­kin 10 teh­tä­vä­pa­lau­tus­ta yhdes­sä päi­väs­sä, erin­omai­sel­la rapor­toin­nil­la ja poh­din­nal­la. Mil­ma Mea taas teki tem­put ja jakoi älyt­tö­män mää­rän kir­jan­merk­ke­jä eteen­päin, jot­ka kävi nap­paa­mas­sa mukaan­sa Jyväs­ky­län toi­mis­tol­ta tal­vi­lei­rin yhtey­des­sä. Reis­su­vii­kon Discor­din­kin oli pyö­räh­tä­nyt hyvin ilman omaa läs­nä­oloa­ni (Kii­tos staywith­mea­lice <3). Näi­hin tun­nel­miin ja ener­gi­aan aina muka­va pala­ta takai­sin. Kiit­ti hei teil­le!

- Tane­li / Street Team Crew — 

 

ps. vie­lä yksi­tyis­koh­tai­sem­paa reis­su repor­taa­sia on luvas­sa lähiai­koi­na Samin kynäs­tä lisää!

YAD Street Team

FREE
VIEW