BLOGI: Verkkovaikuttaja ‑koulutus

Täl­lä ker­taa blo­gis­ta ottaa kop­pia. Juno­mau ker­to­mal­la osal­lis­tu­maan­sa YADin kou­lu­tuk­seen. Mee­mit myös kaik­ki hänen käsia­laan­sa.

Mut­ta ennen sitä, käy kat­too uusim­mat YADcas­tin jak­sot You­tu­bes­ta: Lue­taan kom­ment­te­ja sekä Itse­tun­te­mus!

- Tane­li / Street Team Crew -

 

 

MOI TÄS MÄ JUNO KAVERIT SANOO JUNO22:KSESKS OLIN YADIL LAITOIN TANELILLE MEEMEI YÖLLÄ LOL

 

Kou­lu­tuk­sen tar­koi­tuk­se­na oli luo­da uusi vapaa­eh­tois­työn muo­to Yadin Discord-mode­raat­to­ri­na ja vai­kut­ta­va­na Discord-kävi­jöi­den kas­vet­tua. Kou­lu­tus­vii­kon­lop­pu tar­jo­si moni­puo­li­sen ohjel­man, joka sisäl­si mm. perus­e­sit­te­lyä Yadis­ta, Discord-moden teh­tä­vien läpi­käy­mis­tä, kon­tent­ti­työ­pa­jan, kes­kus­te­lua läh­de­kriit­ti­syy­des­tä ja video­työ­pa­jaa ja jos jota­kin muu­ta toi­min­taa.

Mat­kaan läh­te­mi­nen oli jän­nit­tä­vää, innos­ta­vaa ja samal­la pelot­ta­vaa. (Ite­hä myö­häs­tyin junas­ta :D) Kou­lu­tuk­seen tuli­jat saa­pui­vat Jyväs­ky­län toi­mis­tol­le per­jan­tai-ilta­na. Monet oli­vat tavan­neet toi­si­aan vain vähän tai ei ollen­kaan, eli uusia kas­vo­ja oli myös muka­na. Illal­la oli aikaa tutus­tua toi­siin, pelail­la pele­jä ja saa­da perus­tie­toa Yadis­ta ja mm. päih­de­po­liit­ti­sis­ta lin­jauk­sis­ta.

Lau­an­tai­na aamu­pa­lan jäl­keen tyy­pit aloit­ti­vat päi­vän läpi­käy­mäl­lä Discord-moden teh­tä­viä. Kou­lu­tuk­ses­sa ker­rot­tin, mitä teh­tä­viin kuu­luu, mik­si ne ovat tär­kei­tä ja mitä ovat moden oikeu­det ja vel­vol­li­suu­det. Tämän jäl­keen siir­ryt­tiin kon­tent­ti­työ­pa­jaan, jos­sa suun­ni­tel­tiin tule­vien kes­ki­viik­ko-ilto­jen ohjel­maa. Lou­naan jäl­keen poh­dit­tiin läh­de­kriit­ti­syyt­tä ja sitä, mis­tä luo­tet­ta­vaa tie­toa voi saa­da. Tämän jäl­keen oli video-työ­pa­jan vuo­ro, jos­sa kes­kus­tel­tiin eri sisäl­lön­tuot­ta­jis­ta. Jokai­nen pää­si myös suun­nit­te­le­maan itse videon, joka toteu­tet­tiin Capcu­til­la tai muul­la videon edi­toin­ti­so­vel­luk­sel­la. Oltiin niin nopei­ta, että illal­la ehdit­tiin vie­lä Win­ter­Light-tapah­tu­maan/­näyt­te­lyyn Pavil­jon­kiin.

Sun­nun­tai­na tuli aika paka­ta tava­rat ja läh­teä kotiin. Vaik­ka alkuun mat­kaan läh­te­mi­nen tun­tui vähän lii­an­kin jän­nit­tä­väl­tä, vii­kon­lop­pu oli kai­ken kaik­ki­aan haus­ka, yhtei­söl­li­nen ja antoi­sa. Kou­lut­tau­tu­jat sai­vat kehi­tet­tyä tai­to­jaan ver­kos­sa vai­kut­ta­mi­ses­sa ja mode­raat­to­ri­na toi­mi­mi­ses­sa.

- Juno­mau

YAD Street Team

FREE
VIEW