https://phpstack-518792-4258215.cloudwaysapps.com/sites/streetteam.konsepto-asiakas.fi/files/palautukset/kuvat/15572396960729165794178684316227.jpg

BLOGI: Nuorisovaltuusto ja levoton Discord

“Pää­tin tehä täm­mö­sen nuor­ten osal­li­suu­des­ta. Kävin Maa­nan­tai­na kou­lu­tuk­sen joka ei oikeen anta­nut käteen mut­ta oppia tuli. Olen siis itse nuo­ri­so­val­tuu­tet­tu kun­nas­sam­me.
Yhä enem­män on alet­tu pai­not­taa että nuor­ten ääni kuu­lu­viin, ja nuo­ri­la pitäi­si saa­da enem­män aja­tuk­sia hei­hin liit­ty­viin asioi­hin ettei 50-Vuo­tias mies ole vain että okei teh­dään skeit­ti­puis­to kes­kel­le kau­pun­kia. Eikä nuo­ril­ta ole kysyt­ty mitään. Nyt on aika puut­tua sii­hen! Pal­jon näkee myös sitä että kou­lul­le tai nuok­ka­reil­le tai muu­al­le lai­te­taan kyse­lyi­tä esim sisäil­mas­ta joo okei kyse­ly teh­dään, mitäs sit­ten muu­ta­ma ihmi­nen vas­taa ettei kou­lus­sa ole sisäil­ma ongel­maa jos­ta 232 vas­taa että on. Näi­tä 2 kuun­nel­laan ja jäte­tään nämä 232 oman onnen­sa nojaan sil­lä on sanot­tu että kou­lus­sa ei ole sisäil­ma ongel­maa. Sit­ten pääs­tään vir­ka­mies­ten kohal­le ne ajat­te­le­vat että okei tie­dus­tan että mei­dän pitää kysyä nuo­ril­ta että mitä miel­tä he ovat asiois­ta mitä heil­le kuu­luu mut­ta a) Joko se unoh­tuu heil­tä b) nuo­ria ei ole vas­taa­mas­sa tai c) kukaan ei uskal­la vas­ta­ta. Eli nuo­ret vai­kut­ta­kaa alu­een­ne asioi­hin vain sil­lä te saat­te äänen­ne kuu­lu­viin eikä tei­dän tar­vit­se miet­tiä että haluai­sin tohon kou­lul­le kesä­fes­ta­rit. Jos sul­la on roh­keut­ta niin tuo asia ilmi alu­ee­si nuo­ri­so­val­tuus­to var­mas­ti hoi­taa asi­aa eteen­päi.
Nuo­ri­so­val­tuus­to: Monel­la var­mas­ti tulee mie­leen että sehän on täh­ti­tie­det­tä ja siel­lä puku­pääl­lä istu­taan ja pää­te­tään asiois­ta, on myös näi­tä hen­ki­löi­tä joil­le se ei edes sano mitään joten ava­taan­pa asi­aa hie­man.
Nuo­ri­so­val­tuu­des­sa pää­set vai­kut­ta­maan alu­ee­si tapah­tu­miin, miet­ti­mään onko joku asia hyvä näin, mut­ta pit­käl­ti se on tapah­tu­mien suun­nit­te­lua ja tekoa mikä­li tei­dän alu­eel­lan­ne nuo­ri­so­val­tuu­del­la/­nuo­ri­so­foo­ru-mil­la on lau­ta­kun­ta paik­ka niin tar­koit­taa se sitä että yksi teis­tä istuu jokai­ses­sa lau­ta­kun­nas­sa mis­sä teil­lä on paik­ka ja kuun­te­lee kun ne höpöt­tää siel­lä.
Se ei todel­la­kaan ole vaa­ti­va teh­tä­vä oikees­taan se on hyvin haus­kaa.
Kävin tosi­aan osal­li­suu­den kou­lu­tuk­sen ja siel­lä mie­tit­tiin miten esim omas­sa elä­mäs­sä vai­kut­taa se että nuo­ret vai­kut­ta­vat ja ker­to­vat asioi­hin mie­li­pi­teen­sä siel­tä aikui­sil­ta nousi esi­mer­kik­si täm­möi­siä kom­ment­te­ja että ”kaik­ki hel­pot­tuu sil­lä tie­de­tään miten toi­mia jat­kos­sa” nuo­ri­so­ta­lon ohjaa­ja. ”Pys­tyy kehit­te­le­mään erin­lai­sia asioi­ta ja mene­tel­miä kun nuo­ret ker­to­vat mie­li­pi­teis­tään”. Mie­tit­tiin myös mitä vai­kut­ta­mi­nen on ja mitä ei. Se on help­poa, muka­vaa, kes­kus­te­lua, yhdes­sä oloa ja pal­jon muu­ta. Mitä se ei ole vai­ke­aa, kiusaa­mis­ta, tur­haa ja niin edes­päin. Yleen­sä kun sano­taan että nuo­ret täy­tyi­si saa­da mukaan pää­tök­sen tekoon näin­hän se on mut­ta mitä… pää­tök­set ovat jo val­mis­tel­tu kun ne on esi­tys­lis­tas­sa eli toi­sin sanoen enää hyväk­syn­tää vail­le toteu­tet­tu eli nuo­ret toi­sin sanoen eivät pää­se vai­kut­ta­maan asioi­hin niin­kun hei­dän pitäi­si joka on hyvin ikä­vää. Jutel­tiin myös sii­tä että aikui­set sekä nuo­ret tar­vit­se­vat pitem­män varo­tus ajan kuin 2päivää sil­lä pitää jär­jes­tel­lä kalen­te­rei­hin tilaa eikä se ole mikään helppp­jut­tu kes­kus­te­lu läh­ti liik­keel­le sii­tä että val­tuus­tok her­rat eivät olleet saa­pu­neet pai­kal­le vaik­ka hei­tä sin­ne odo­tet­tiin eikä olleet edes ilmoit­ta­neet että eivät tule. Kai­ken muun ohel­la myös oli miet­tiä min­kä­lai­nen on nuo­riys­tä­väl­li­nen kau­pun­ki? Todet­tiin ettei kun­taa voi luki­tel­la nuo­ri- , vanha‑, kes­ki-ikäi­nen ystä­väl­li­sek­si kun­nak­si. Sil­lä kun­nan­han täy­tyy olla kai­kil­le ystä­väl­li­nen eikä vaan vaik­ka nuo­ril­le jol­loin se vähän menet­tää juu­ri vaik­ka van­hus ystä­väl­li­se­nä kun­ta­na joten tul­tiin tulok­seen että sen täy­tyy olla hen­ki­löys­tä­väl­li­nen kun­ta. Nuo­ri­so­val­tuus­tos­sa olem­me oman kun­tam­me kaut­ta saa­neet teh­tyä esi­mer­kik­si lail­li­sen mopo­suo­ran jon­ka teke­mi­nen ei oikeas­taan ollut edes kovin han­ka­la pro­ses­si. Mitä kuu­lin toi­sil­ta kun­nil­ta oli siel­lä toteu­tet­tu kou­lu­ruo­ka kyse­lyä ja kah­vi­laa ja mui­ta täm­möi­siä pie­niä asioi­ta. Oli oikeas­taan ihan muka­va koko­nai­suud siel­lä maa­nan­tai­na.”

- Mil­ma Mea

Iha­naa, kun saa pääs­tää Strii­baa­jia ääneen tän­ne blo­gin puo­lel­le. On aina ilo lukea, kun jol­lain on oikees­ti jotain fik­sua asi­aa! Mil­ma Mean teks­tin ansiois­ta mä ite opin vähän nuo­ri­so­val­tuus­tos­ta ja se oli erit­täin jees, kos­ka aijem­min en oikeen tien­ny sii­tä mitään.

https://yad.fi/st/wp-content/uploads/2019/05/15572396960729165794178684316227.jpg

Kuva: VErt­ti

Ollaan epä­toi­vo­ses­ti yri­tet­ty Tane­lin kans­sa saa­ha miit­tiin lisää pop­poo­ta, ja ollaan saa­tu jopa yks uus tyyp­pi sin­ne, joka on erit­täin jees, että edes yks uus on ilmot­tau­tu­nu! Tää viik­koo on ollu vähän tyl­sä viik­ko, perus töi­tä eikä oikeen mitään muu­ta. Ollaan kes­kus­tel­tu pal­jon mii­tis­tä ja suun­ni­tel­tu sitä, discor­dis­sa oli kyl­lä levo­ton mei­nin­ki täl­lä vii­kol­la, joten siel­lä ei kyl­lä ollut tyl­sää. Mun pitäis suun­ni­tel­la mun näyt­tö ja Tane­li yrit­tää patis­taa mut sii­hen, mut­ta näy­tön suun­nit­te­lu on tosi tyl­sää, joten se ei hou­kut­te­le yhtään. Toi­saal­ta, miks ihmees suun­ni­tel­la vie­lä näyt­töä tai kir­jot­taa näyt­tö­suun­ni­tel­maa, kun sen ihan hyvin ker­kee tehä näyt­töä edel­tä­vä­nä ilta­na?? (Älkää otta­ko mal­lia täs­tä ajat­te­lu­ta­vas­ta) Ai niin ja hei, jul­kas­tiin uus teh­tä­vä! Aloin yks kau­nis päi­vä kelaa, että jos yhes­sä teh­tä­väs­sä pitää lukee kir­ja niin miks ei oo teh­tä­vää, jos­sa pitää kat­toa lef­fa. Tane­li käs­ki mun toteut­taa sen teh­tä­vän ja nyt meil­lä on uus teh­tä­vä, jos­sa pää­see tsii­gaa huu­mei­siin liit­ty­vän lef­fan tai sar­jan! Käy siis kurk­kaa uus teh­tä­vä Huu­mei­ta val­ko­kan­kaal­la”.

https://yad.fi/st/wp-content/uploads/2019/05/img_20181116_145340.jpg

Kuva: jebjeb90

Eri­tyis­mai­nin­ta käyt­tä­jäl­le jebjeb90 jon­ka raport­ti oli täyn­nä hyviä kuvia! Raport­tien kuvia on aina tosi jees kat­toa, ne tuo kivaa sisäl­töä sii­he raport­tiin. Han­ka­la on myös tyy­lik­kääs­ti teh­ny muu­ta­mia teh­tä­viä ja on oikein lupaa­va uusi käyt­tä­jä! Kaik­ki Strii­baa­jat on taas vaih­teek­si strii­bail­lu tyy­lik­kääs­ti, jat­ka­kaa samaa rataa!

 

- Möm­mö-Mil­ja / Street Team Crew -

YAD Street Team

FREE
VIEW