BLOGI: Et ikinä arvaa tätä YADiviisujen voittajaa!!!

Vii­mein onnis­tuin luo­maan kun­non click­bait-otsi­kon blo­giin! Nou­dat­taen klik­kiot­si­koi­den perin­net­tä, var­si­nai­sen vas­tauk­sen, joka sai sinut ehkä luke­maan tätä blo­gia, pal­jas­tan myö­hem­min. Hää-hääh-hää!

Olen poh­ti­nut klik­kiot­si­koi­ta enem­män­kin vii­me kevään aika­na, eri­tyi­ses­ti You­Tu­be-videoi­ta teh­des­sä­ni. En oikein osaa sanoa mitä aja­te­li­sin niis­tä. Ymmär­rän, että ne ovat tehok­kai­ta kiin­nos­tuk­sen herät­tä­mi­ses­sä, ja kos­ka meil­lä on tänä päi­vä­nä tar­jol­la ääret­tö­mäs­ti eril­lais­ta medi­aa, on pak­ko kalas­tel­la klik­kauk­sia ja eri­lai­sia inte­rak­tioi­ta, jot­ka vai­kut­ta­vat algo­rit­mei­hin posi­tii­vi­ses­ti. Mikä jär­ki oli­si teh­dä pos­tauk­sia tai luo­da sisäl­töä jos ne eivät näy mis­sään? Kui­ten­kin nämä algo­rit­mit on suun­ni­tel­tu ruok­ki­maan miel­täm­me mah­dol­li­sim­man kou­kut­ta­val­la taval­la saa­dak­seen ihmi­set viet­tä­mään somea­lus­toil­la mah­dol­li­sim­man pal­jon aikaa. Hyö­dyn­täen samo­ja riip­pu­vuus­me­ka­nis­me­ja jois­ta me puhu­taan pal­jon myös YADis­sa. Riip­pu­vuuk­sil­la on pal­jon saman­kal­tai­suut­ta oli kysees­sä sit­ten esi­mer­kik­si sosi­aa­li­nen media tai huu­meet. Kuin­ka voin tuot­taa mate­ri­aa­lia ja jakaa tie­toa riip­pu­vuuk­sis­ta ilman, että samal­la hyö­dyn­nän sosi­aa­li­sen median algo­rit­mi­pe­liä teko­py­häs­ti? Kuin­ka voin vies­tit­tää Zuc­ker­ber­gil­le ja Mus­kil­le, että ‘hei jäbät, lopet­ta­kaa algo­rit­mien raken­ta­mi­nen addik­tioi­den varaan ja alka­kaa suo­si­tel­la sisäl­töä, joka vai­kut­taa maa­il­maan mah­dol­li­sim­man posi­tii­vi­ses­ti!’?” Etsin­tä­ni eet­ti­sen klik­kiot­si­kon peräs­sä jat­kuu. Rant over.

YADi­vii­su­jen äänes­tys on täten viral­li­ses­ti lop­pu­nut. Äänes­tys oli hyvin täpä­rä, mut­ta Street Tea­mi­lais­ten äänes­tä­mi­sen mukaan voit­ta­jak­si vali­koi­tui 24:llä pis­teel­lä JVG:n kap­pa­le Ama­ti­mies! Jae­tun kak­kos­si­jan saa­vut­ti­vat 23:lla pis­teel­lä Bes­sin Ram Pam Pam sekä Hymyn takaa Täl­tä toi­vo kuu­los­taa. Voit­ta­ja­kap­pa­leen ehdot­ta­ja tun­ne­taan käyt­tä­jä­ni­mes­tä Pik­kis ja häl­le läh­tee jotain pien­tä muka­vaa tule­maan pos­tis­sa. Onnek­si olkoon!!! Vaik­ka yadi­vii­sut oli­kin leik­ki­mie­li­nen pie­ni hup­sut­te­lu, myös täs­sä on joku taka-aja­tus. Musiik­ki on nimit­täin val­ta­va voi­ma­va­ra ja monel­le yksi hyvän elä­män tuki­jois­ta. Musiik­ki vai­kut­taa ihmis­ten mie­liin mil­joo­nil­la eri tavoil­la ja sii­tä voi olla pal­jon hyö­tyä. Monil­le se tapa ja vaih­toeh­to käsi­tel­lä tai tavoi­tel­la samo­ja tar­pei­ta, joi­hin joku saat­tai­si vali­ta huu­mei­den­käy­tön. Itse aina­kin olen kii­tol­li­nen musii­kil­le elä­mä­ni monet tär­keät het­ket yhdis­tän musiik­kiin taval­la tai toi­sel­la. Toi­vot­ta­vas­ti pysäh­dyit myös miet­ti­mään mitä musiik­ki tar­koit­taa sul­le.

Kap­pa­le Ama­ti­mies on haus­kal­la taval­la ajan­koh­tai­nen kos­ka tämän blog­gai­lun jäl­keen lop­puu minun pit­kän päi­vän pai­na­mi­nen ja siir­ryn kesä­lo­mal­le. Onnek­si meil­lä on Saa­set­ti Saas­beth Saa­sa Ensim­mäi­nen joka yllä­pi­tää, tsek­kaa raport­te­ja ja pos­tit­taa mats­kua mun loma­ni ajan. Strii­bai­lu­ke­sä 2023 siis jat­ku­koon!

Eri­tyis­mai­nin­ta­na men­neis­tä hui­keis­ta strii­ba­liuis­ta on pak­ko heh­kut­taa murua, Aadaシ︎a, Pau­lii­na­helppiä, jul­le­juuta sekä Opti­nen­har­haa. Oot­te teh­ny mah­ta­val­la tah­dil­la teh­tä­viä se näkyy myös toplis­tois­sa. Tän blo­gin kuvi­tuk­se­na Aadan mee­mi ja opti­sen­har­han tuu­naa­ma kah­vi­purk­ki. 

Mä menen nyt lataa­ma­na akku­ja ja aivo­ja kes­kit­tyen omiin var­pai­sii­ni nur­mi­kol­la sekä aivot­to­maan grin­dauk­seen koneel­la. Hyvää juhan­nus­ta ja hyvää kesää! <3

 

- Tane­li / Street Team Crew -

 

PS: RAPORTTEJA TULEMAAN JA #SAASALLETÖITÄ

YAD Street Team

FREE
VIEW