BLOGI: Pyöräilevät huumehommat

Blo­gis­sa onkin nyt pitem­pi tau­ko ihan rehel­li­sis­tä strii­ban raport­ti sekä teh­tä­vä kuu­lu­mi­sis­ta. Nyt nii­tä sit­ten riit­tää­kin! ”Katu­luu­ta… Eiku lii­tu!” teh­tä­vä on palan­nut teh­tä­vä­lis­taan. Täl­lä teh­tä­väl­lä on ansait­tui aika hui­kei­ta pis­te­mää­riä, sil­lä vain mie­li­ku­vi­tus on raja­na ja lii­duil­la voi saa­da yllät­tä­vän isoa ja näky­vää aikaan. Myös kir­jan­mer­kit ovat palan­neet ja nii­tä saa tilat­tua teh­tä­väs­tä “Kir­jas­ton Kau­hu”. Discor­din osal­ta vii­me­vii­kol­la käy­tiin vii­mei­set yhtei­set kes­kus­te­lut het­keen ja kes­ki­viik­ko­juts­kai­lut jäi­vät kesä­tauol­le. Tul­kaa sil­ti ihmees­sä huu­te­le­maan, itse päi­vys­tän aina Discor­dis­sa töis­sä olles­sa­ni.

 

Fil­la­ri­ke­sä -teh­tä­vän kilo­met­ri­ki­sa ete­nee nope­aa vauh­tia, ja täl­lä­het­kel­lä näyt­tää sil­tä että muu­an Klaus_tamm_ kär­rää mei­dät voit­toon. Mun piti äkkiä muo­ka­ta mak­si­mi pis­te­ra­ja teh­tä­vään ettei koko YAD mene konk­kaan. Klaus_tamm_han sen pis­te­ra­jan ker­ke­si jo about paris­sa vii­kos­sa saa­vut­ta­maan. 😀 Ilo on ollut myös saa­da pal­jon raport­te­ja tar­roi­tet­tuis­ta pol­ku­pyö­ris­tä. Täs­sä niis­tä pie­ni kuva­gal­le­ria jär­jes­tyk­ses­sä: Ener­gy­Ba­by, Vetskuuh04, Klaus_tamm_, Ila­ri!

Viikon tekona lois­taa Pet­ra Yli­mä­ki. Hän on pus­ke­nut hul­lul­la drai­vil­la muu­ta­mas­sa päi­väs­sä kuu­kau­den top lis­tan ykkös­si­jal­le ei ainoas­taan aktii­vi­sel­la teke­mi­sel­lä, mut­ta myös rapor­teil­la joi­ta on ollut ilo lukea. Hänen luval­laan lii­tän vie­lä blo­gin lop­puun Pet­ran rapor­toi­man kan­nan­o­ton teh­tä­vään Ota Kan­taa!

 

”Päih­teet, per­he-elä­mä ja ystä­vyys.

Huu­meet ja päih­teet näky­vät kokoa­jan yhä enem­män, var­sin­kin iso­jen kau­pun­kien katu­ku­vas­sa. Voi­ko niis­tä kos­kaan oikein pääs­tä lopul­li­ses­ti eroon, saa­daan­ko ihmi­sil­le valis­tet­tua etei nii­tä kan­na­ta har­ras­taa. Onko taus­tal­la ken­ties nopea tie iloon ja onnel­li­suu­teen? Sii­hen kysy­myk­seen voin itse vas­ta­ta kyl­lä!

Olen näh­nyt elä­mä­ni aika­na pal­jon huu­mei­den ja päih­tei­den käyt­töä. Olen näh­nyt kuin­ka alko­ho­lin koh­tuu­käyt­tä­jäs­tä on tul­lut kovan luo­kan nar­ko­maa­ni, vain muu­ta­mien kuu­kausien aika­na. Huu­mei­den käyt­tö on muu­ten­kin yleis­ty­nyt huo­mat­ta­van pal­jon vii­me vuo­sien aika­na. Mikä on lopul­ta se syy mikä sii­hen ihmi­sen ajaa.

Lop­pu­jen lopuk­si päih­teet­tö­myys on jokai­sen ihmi­sen oma asia, vaik­ka se kos­ket­taa lähiympäristöä(perhe, suku­lai­set, ystä­vät), ei kukaan voi pakot­taa ketään ole­maan ilman. Ensi­si­jai­ses­ti pöih­teet­tö­myys läh­tee jokai­ses­ta itses­tä, mitä hyö­tyä on kat­kai­su-/kor­vaus­hoi­dos­ta jos et itse ole tie­dos­ta­nut ole­va­si riip­pu­vai­nen tai tar­vit­se­va­si hoi­toa. Kaik­ki tapah­tuu oman pään sisäl­lä. Tie­tys­ti ymmär­rän myös sosi­aa­li­sen pai­neen ja hyväk­syn­nän hake­mi­sen huu­meil­la. Koke­muk­sel­la, se ei ole help­poa kat­soa vie­res­tä kuin­ka lähei­nen ihmi­nen ajau­tuu huu­me­kier­tee­seen.

Se oikeas­ti sat­tuu syväl­le. Et voi teh­dä mitään muu­ta kuin seu­ra­ta vie­res­tä ja yrit­tää takoa jär­keä pää­hän. Mut­ta jos ei itse edes tie­dos­ta sen ole­van ongel­ma, tai vai­kut­ta­van muu­ten­kaan elä­mään, ei sii­tä ole mitään hyö­tyä.

Olen ollut pal­jon kor­vaus­hoi­dos­sa ole­vien van­hem­pien ja per­hei­den kans­sa ollut teke­mi­sis­sä. Kaik­ki sano­vat että sosi­aa­li­nen pai­ne on kokoa­jan paha. Useat näis­tä on sor­tu­neet lap­sen syn­ty­män jäl­keen uudes­taan ja taas men­nään. Jokai­sel­la lap­sel­la kuu­luu olla oikeus sii­hen että saa asua koto­na omien van­hem­pien­sa kans­sa. Kenen­kään lap­sen ei pitäi­si jou­tua koke­maan koh­tuu­ton­ta päih­tei­den käyt­töä. Van­hem­mat on se elä­mään val­mis­ta­va esi­merk­ki.

Kuin­ka monien per­hei­den lap­set eivät edes tie­dos­ta van­hem­pien päih­deon­gel­maa? Jos se on aina ollut osa­na elä­mää, sitä pitää nor­maa­li­na asia­na, vaik­ka näin ei ole.

Kii­tol­li­nen saan olla sii­tä että on ole­mas­sa ehkäi­se­vää päih­de­työ­tä. Eten­kin köy­his­tä per­heis­tä tule­vat nuo­ret ajau­tu­vat hel­pos­ti vää­ril­le teil­le ja vää­rien ihmis­ten seu­raan. “On niin help­poo olla onnel­lin” lause joka pätee yli puo­les­sa ensim­mäi­sis­tä huu­me­ko­kei­luis­ta. Toi­vot­ta­vas­ti työ kan­taa hedel­mää ja meil­lä on vie­lä jos­kus täy­sin huu­mee­ton yhteis­kun­ta, ei hait­taa vaik­ka sii­hen meni­sis seu­raa­vat 100 tai 200 vuot­ta. Jokai­nen voi olla tyy­ty­väi­nen kui­ten­kin sii­hen että saa ede­saut­taa nnäin hyvää työ­tä omal­ta tahol­taan.”

 

- Tane­li / Street Team Crew -

 

 

YAD Street Team

FREE
VIEW