BLOGI: Minun tarinani

Tänään pääs­te­tään blo­gis­sa ääneen strii­ba­lai­nen joka kir­joit­ti oival­li­sen rapor­tin teh­tä­vään Minun tari­na­ni.

Mut­ta ennen­kun pääs­tän hänet ääneen, niin mai­nit­sen vain yhden asian.

Se tulee.

- Tane­li / Street Team Crew -

“Oon täl­lä het­kel­lä 15 vuot­ta, tou­ko­kuus­sa täy­tän vuo­sia, sweet six­teen :).

  Kaik­ki läh­ti liik­keel­le mun synt­tä­reis­tä, vuon­na 2020. Mun tari­na ei oo hir­veen hur­ja tai pit­kä, mut­ta tari­na sii­nä mis­sä muut­kin. 
PS. olen lähes toi­pu­nut päih­teis­tä, oli­pa sit­ten alko­ho­li, tupak­ka sun muut hös­kät.

 

  Läh­de­tään liik­keel­le alko­ho­lis­ta. Ennen olin har­ras­ta­nut vaan mais­tai­sia ja muu­ta pien­tä, mitä nyt var­maan kaik­ki on jos­kus teh­nyt pie­nem­pä­nä. En ollut siis iki­nä vetä­nyt lär­ve­jä, per­sei­tä, kän­ne­jä, hupe­ja- mut­ta sit­ten yllät­ti Juhan­nus. Oltiin tut­tu­jen kans­sa mökil­lä ja tie­ten­kin kai­kil­la oli juo­ta­vaa, ja sitä juo­ta­vaa oli muu­ten pari­kym­men­tä lit­raa jos vil­li veik­kaus täy­tyy heit­tää. Noh, sii­nä se eka ilta meni, olo oli tosi hyvä mut­ta outo, kos­ka en ollu kos­kaan ennen koke­nu sel­las­ta kevyt­tä ja har­mi­ton­ta oloa. Vedet­tiin kaks iltaa put­keen. Mua ei pai­nos­tet­tu.
 

 Alko­ho­lin käyt­tö alko sii­tä sit vaan lisään­tyä ja lisään­tyä. Mun nuo­ruu­des­sa on ollu alko­ho­lin käyt­tä­jiä ja on nyky­ään­kin, joten se ei ole hel­pot­ta­nut asi­aa. Sain siis juo­ta­vaa todel­la hel­pos­ti, muu­ta­mal­la vies­til­lä ja sit­te oli­ki rahan anto. Mul­la oli samoi­na het­ki­nä kun alko­ho­lin käyt­tö alko yleis­tyä, masen­nus­ta. Mul­le oltiin diag­no­soi­tu muu­ta­mia kuu­kausia taka­pe­rin ekas­ta juo­mis­ker­ras­ta kes­ki­vai­kea masen­nus. Alko­ho­lin käyt­tö tii­vis­tet­ty­nä oli sitä todel­li­suu­den pakoa ees yhdeks illaks, eikä oikein sel­vin päin halun­nu kes­tää omaa pää­tä- apua sai, mut kukaan ei ymmär­tä­ny, en ees mä itte. 

  Kesä­lo­mal­la, päih­ty­nee­nä, sen aikai­nen sää­tö tuli­ki sii­tä sit­te meil­le viet­tää iltaa ja jää­mään yön yli. Sinä ilta­na tapah­tu asioi­ta, joi­ta katuu vie­lä­kin, mut­ta en halua niis­tä puhua jul­ki­ses­ti- mun lähei­set tie­tää. Sor­ruin tuol­loin ekan ker­ran tupak­kaan, pol­tin vis­siin koko­nai­sen syö­pä­kää­rön, ei mitään hajua. 

  Noh, sii­tä yksi vai kak­si iltaa eteen­päin, olin taas juo­mas­sa, yksin täl­lä ker­taa. TRIGGER WARNINGIA TÄHÄN, kun sii­nä oli yksin nousuis­sa, eikä oikeen alko­ho­lia ollu tar­peeks, niin tuli sii­nä itte­ään “ran­kais­tua”. Sil­loin mun pää huus mul­le että kaik­ki on mun vika, en ansait­se hyvää. Seu­raa­va­na aamu­na herä­sin osas­tol­ta, mut­ta pas­si­tet­tiin mut sama­na päi­vä­nä kotiin: ei ois kan­nat­ta­nu.
 

Käyt­tö jat­ku, mut enem­män salaa. Per­hees­sä ollaan oltu tosi avo­nai­sii alko­ho­lin käy­tös­tä, mut tupa­kan sala­sin todel­la pit­kään- sor­ruin ite ker­to­maan iskäl­le. Mun per­he kiel­tää nyky­ään vah­vas­ti alai­käs­ten alko­ho­lin käy­tön, mikä on vaan jär­ke­vää. Kun­pa ne olis ollu kiel­tei­siä aika­sem­min, ei oltas oltu sos­suso­pas­sa vaan mun höl­möi­lyn takia.

  Sit sor­ruin huu­mei­siin, mun paras kave­ri omis­taa lää­ki­tyk­sen, joka on siis ihan lää­kä­rin mää­rää­mä resep­ti­neen kaik­ki­neen. Se joten­kin boos­taa vai­ku­tus­ta kun on alko­ho­lin yhtey­des­sä, enkä yhtää ihmet­te­le- sii­tä tuli hyvä olo. Unoh­ti kai­ken. Sit tuli toi­nen ker­ta toi­sen perään, oltiin taas kier­tees­sä- alko­ho­lin ja röö­kin lisäks.

  No ekaks läh­ti huu­meet, sit röö­ki. Otin itteä­ni nis­kas­ta ja en halun­nu koh­ta­loa, nii­ku nar­ko­maa­neil­la mones­ti on. Halusin alkaa taas elä­mään, aineet ja masen­nus­lääk­keet sai mut tosi lamaan­tu­neeks hen­ki­ses­ti. 

 

  Sii­nä meni mon­ta kuu­kaut­ta pääs­tä röö­kis­tä eroon, huu­meis­ta pää­si ensim­mäi­se­nä, kos­ka ne oli vas­ta uus jut­tu. Alko­ho­lia käy­tän vie­lä­kin, ei pitäis. 

 

  Sanon itteä­ni itte­ni san­ka­riks, mut kan­nat­taa muis­taa, ettei super­san­ka­rit aina voi pelas­taa kaik­kia- jos­kus tar­vii oikees­ti jon­ku joho noja­ta, eikä sitä pidä häve­tä, se on vaan hem­me­tin hyvä jut­tu.

 

Tari­nan ope­tus: Vält­tä­kää kaik­ki noi­dan­ke­hät, var­sin­ki päih­tei­den suh­teen. Ne oikees­ti pilaa elä­män ja ihmis­suh­teet ku menee öve­riks, sit kadut­taa.”

YAD Street Team

FREE
VIEW