.

Nuorille suunnattu kannabistyö aiheena Päihdepäivien seminaarissa

Päihdepäivillä to 20.5. klo 12:30-14:30 järjestettävässä seminaarissa aiheena Nuorille suunnattu kannabistyö – haittoja vähentäviä työkaluja ja keinoja nuorten kohtaamiseen

Kannabista käyttävät nuoret ovat usein palvelujärjestelmän väliinputoajia. Osa kokee päihdepalveluiden tarjoamat keinot turhan järeinä, eikä siksi hakeudu niihin. Myös kannabiksen kohdalla tarvitaan kevyempiä haittoja vähentäviä työkaluja ja keinoja.

Kannabis.eu on esimerkki verkossa toimivasta oma-apupalvelusta, joka tarjoaa anonyymin, matalan kynnyksen vaihtoehdon tilanteissa, joissa fyysisen avun piiriin pääsy tai hakeutuminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta. Hamppupelto on esimerkki siitä, kuinka vastaavaa työtä voi tehdä kasvotusten.

Seminaarissa esitellään vuodenvaihteessa päättyneen kolmivuotisen ESR-rahoitteisen ”Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille” -hankkeessa tuotetut työkalut ja KASVI-interventiomalli.

Seminaari sopii kaikille nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille. Seminaarin tavoitteena on tarjota tietoja ja työvälineitä kannabista käyttävien nuorten kohtaamiseen sekä lisätä tietämystä ja ymmärrystä kannabista käyttävien nuorten palveluntarpeen monimuotoisuudesta.

Puheenjohtaja: Janne Paananen, toiminnanjohtaja, YAD Youth Against Drugs ry

12.30 Puheenjohtajan alkupuheenvuoro
Janne Paananen, toiminnanjohtaja, YAD Youth Against Drugs ry

12.35 Kannabis.eu – oma-apusivusto kannabiksen käytön ja haittojen vähentämiseen
Pasi Vastamäki, projektityöntekijä, YAD Youth Against Drugs ry

13.05 Hamppupellon satoa – anonyymia keskusteluapua kannabista käyttäville nuorille
Riikka Peltola, projektityöntekijä, YAD Youth Against Drugs ry

13.40 Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hankkeen tuloksia ja työvälineitä ammattilaisille
Kim Kannussaari, asiantuntija, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

14.25-14.30 Päätössanat

 

Katso päihdepäivien koko ohjelma osoitteessa www.paihdepaivat.fi

Tapahtumassa on sekä maksullista että maksutonta ohjelmaa tarjolla. Voit tutustua virtuaalimessualueeseen, vapaasti valita 14 seminaarin tarjonnasta sinua kiinnostavia aiheita, seurata 15 minuutin miniseminaareja ajankohtaisista aiheista sekä tauoilla kuunnella taukopuhetta tapahtuman kulisseista.

Päihdepäivät-tapahtumaa järjestää vuosittain EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto. Päihdepäivien vuoden 2021 yhteistyökumppani on MIELI ry.

Ilmoittautuminen

Lippuja voi ostaa yhdelle tai useammalle päivälle ja tapahtumaan voi ilmoittautua yksin tai ryhmänä. Lipulla pääset osallistumaan seminaareihin, virtuaalimessualueelle ja seuraamaan monipuolista tauko-ohjelmaa.

Kaikille ennen 17.5. klo 16 ilmoittautuneille osallistujille lähetetään rekisteröitymislinkki tapahtumaan sähköpostitse aamulla 18.5. Mikäli et löydä linkkiä sähköpostistasi, tarkistathan myös roskapostisi. Rekisteröidy linkin kautta Päihdepäiville jo 18.5. ja klikkaa itsesi tapahtumaan käyttämällä samaa linkkiä aamulla 19.-20.5! Kaikille ilmoittautuneille järjestetään rekisteröintiopastus ja tutustuminen Päihdepäivien virtuaalialustaan 18.5. klo 15 Teamsissä. Kustu tähän tilaisuuteen lähtee ilmoittautuneille viikolla 19.

Osta pääsylippu

 

Oliko tämä hyödyllinen sivu?