BLOGI: Uutishaukka valvoo (Kuten poliisikin)

(kuva: Oskari04)

Vii­meis­ten parin vii­kon aika­na teil­tä on tul­lut pal­jon uutis­hauk­ka-teh­tä­vän palau­tuk­sia, ja nii­den ylei­sin aihe on ollut uuti­nen suu­res­ta kan­sain­vä­li­ses­tä polii­sio­pe­raa­tios­ta jos­ta tie­do­tet­tiin pari viik­koa sit­ten. Näi­den palau­tuk­sien uuti­sia onkin ollut mie­len­kiin­tois­ta lues­kel­la.

Suu­rin­piir­tein näin oli käy­nyt: Yhdys­val­tain kes­kus­ri­kos­po­lii­si FBI oli kehit­tä­nyt rikol­lis­ten sala­kuun­te­le­mi­seen tar­koi­te­tun puhe­li­nap­pin An0m:n jota eri mai­den pei­tea­sui­set polii­sit sai­vat eri rikol­li­sor­ga­ni­saa­tiot käyt­tä­mään. Rikol­li­set luu­li­vat käyt­tä­vän­sä vies­ti­tys­so­vel­lus­ta jota käyt­tä­mäl­lä he voi­si­vat kes­kus­tel­la vapaas­ti polii­sien tie­tä­mät­tä. Mut­ta päin­vas­tai­nen oli­kin tot­ta.

Kai­ken kaik­ki­aan polii­sin haa­viin oli jää­nyt sato­ja rikol­li­sia, asei­ta ja tol­ku­ton mää­rä rahaa ja huu­mausai­nei­ta ympä­ri maa­il­man. Suo­mes­sa­kin ope­raa­tion seu­rauk­se­na pidä­tet­tiin usei­ta hen­ki­löi­tä ja taka­va­ri­koi­tiin mm. amfe­ta­mii­nia, eks­taa­sia sekä asei­ta.

Lisää aihees­ta:

https://yle.fi/uutiset/3–11970614

https://yle.fi/uutiset/3–11970836

 

- Vil­le / Street Team Crew -

 

PS. ???-ꋖꈼꍩꋖäꀰäꋊ ꋖꂦꂑꋊꈼꋊ ꀰꁲꂑꍩꈼ ꂦꋊ ꁲ꒒ꀗꁲꋊꐇꋖ!

YAD Street Team

FREE
VIEW