.

Kokemusasiantuntijuus

YAD ry:n kokemusasiantuntijana teet kokemusasiantuntijatyötä kohtaavalla otteella esimerkiksi lastenkodeissa, koulujen pienryhmissä ja nuorisotiloilla. Halutessasi pääset jalkautuen kohtaamaan nuoria myös epävirallisiin nuorten vapaa-ajanviettopaikkoihin, kuten puistoihin, koulujen päättäjäisiin ja festivaaleille. Koulutuksen saaneena kokemusasiantuntijana pääset myös kouluttamaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja opiskelijoita. Työtäsi sinun ei tarvitse kuitenkaan tehdä yksin, vaan työskentelet työparina ammattilaisen tai toisen kokemusasiantuntijan kanssa. Saat tukea ja ympärillesi päihteettömän yhteisön.

Olet juuri sopiva YAD ry:n kokemusasiantuntijaksi, jos…

  • olet 18–35-vuotias
  • sinulla on kokemusta päihteiden käytöstä ja käytön lopettamisesta tai vähentämisestä
  • haluat jakaa ja hyödyntää omaa kokemustasi ja kohdata nuoria erilaisissa ympäristöissä kokemusasiantuntijan roolissa

YAD ry kouluttaa kokemusasiantuntijoita ryhmämuotoisissa koulutuksissa. Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia kokemusasiantuntijana YADilla nuorten ja nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten parissa. Koulutuksen aikana tarkastelet omaa kokemusasiantuntijuuttasi, pohdit keinoja oman jaksamisen tueksi ja hankit osaamista nuorten kohtaamiseen sekä opettelet käyttämään YAD ry:n kokemusasiantuntijatyön menetelmiä. Lisäksi kokemusasiantuntijana sinulle on tarjolla virkistäytymis- ja lisäkoulutusiltoja ja -viikonloppuja.

Kiinnostuitko? Tsekkaa tulevat koulutukset täältä tai kysy lisätietoja ehkäisevän huumetyön suunnittelijoilta. Yhteystietoihin pääset klikkaamalla tästä.

Oliko tämä hyödyllinen sivu?