.

Päihdekasvatustiimi

YAD:n päihdekasvatustiimiin voivat liittyä ne, joita kiinnostaa toteuttaa päihdekasvatusta tai vetää päihdekeskustelua erilaisin toiminnallisin menetelmin nuorisotaloilla, kouluilla ja erilaisissa ryhmissä.

Tiimiin tarvitaan myös päihde- ja huumeaiheisten luentojen ja koulutusten pitäjiä. Tiimin jäsenenä saat tietoa tulevista koulutuksista sekä kutsuja osallistua päihdekasvatustoimintaan. Tiimin jäsenyys ei sido sinua mihinkään.

Tiimin toiminnasta:

  • Tiimiläiset ovat iältään yli 16-vuotiaita.
  • Päihdekasvatukseen ja sen menetelmiin liittyvää koulutusta saa YAD:n Kättä pidempää -menetelmäkoulutuksessa, vuotuisessa Kamakoulutuksessa sekä esim. SPR:n Kamavapaat-päivillä ja Päihdeneuvoja-koulutuksessa.

Tiimiläisille tarjotaan päihdekasvatus- tai luentokeikkoja YADin toimistoilta tai tiimiläiset voivat sopia niitä myös itse. YAD:n työntekijät auttavat suunnittelemaan päihdekasvatustuntien/-tuokioiden sisältöjä ja tarjoavat tarvittavat materiaalit.

YAD:lla on käytössään 4 erilaista päihdekasvatuksen menetelmäkorttisarjaa: Väitteitä päihteistä, Oma asia?, Addiktiokortit ja Mielikuvani päihteistä -kortit sopivat toiminnallisen päihdekasvatuksen toteutukseen ja päihdekeskustelujen käymiseen erilaisten ryhmien kanssa. Niiden käyttöön saa koulutusta Kättä pidempää -menetelmäkoulutuksessa. Ehkäisevän huumetyön suunnittelijat ohjaavat korttien käyttöön toimistopaikkakunnilla sovitusti. Kortit saa mukaansa päihdekasvatuskeikalle lähdettäessä lähimmältä YAD:n toimistolta.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset YAD:n Päihdekasvatustiimiin: iida.porkka@yad.fi

Oliko tämä hyödyllinen sivu?