.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Avoimin mielin, toisiltaan oppien ja rehellisesti keskustellen

4 marraskuun, 2015

YAD otti varaslähdön ehkäisevän päihdetyön viikkoon viime viikonloppuna. YAD:n kokemusasiantuntijat kävivät Lontoossa tutustumassa paikalliseen Release-järjestöön. Release on toiminut huumetyön parissa Englannissa jo lähes viisikymmentä vuotta. Release painottaa toiminnassaan vahvasti haittoja vähentävää näkökulmaa ja ihmisoikeuksia.

onni onSamoin viikonloppuna Tampereella koulutettiin uusia YAD:n vapaaehtoisia Infopistekoulutuksessa. Koulutus on YAD:n peruskoulutus järjestön arvo- ja aatemaailmaan ja se antaa eväät infopistetyöhön. Koulukseen kuuluikin käytännön harjoittelua Setan Halloween-bileissä. Halloweenkuvia voi käydä väijymässä YAD:n Instagram-tililtä.

Tällä viikolla YAD:lta osallistutaan Tampereella Valikko-seminaariin, Lahdessa Koko kuva kannabiksesta -seminaariin sekä Helsingissä SPR:n päihdetyön 15 v. -juhlaseminaariin. Lahden seminaari myös live-striimataan YAD:n toimistolla Jyväskylässä.

Paikallisosastot aktivoituvat ainakin Jyväskylässä ja Tampereella sekä YAD:n Street Team jalkautuu Joensuuhun. Ehkäisevän päihdetyön viikon kaikki YAD:n tapahtumat löytyvät nettisivuilta.

Odotan innolla perjantain kannabisseminaaria, jossa pääsen pitämään kriittisen ystävän puheenvuoron. Aiheena kannabis keskusteluttaa ja jakaa mielipiteitä. Tässä pieni teaser tulevasta. Saatan seminaarissa näyttää kuvan kannabisuutisoinneista. En kerännyt kuvaan otsikoita kannabista koskevista takavarikoista, tuomioista tai puskien löytymisistä. Niillä olisi helposti täyttänyt toisen moisen.

kannabis uutisissa

Otsikoista on nähtävissä kannabiksen käytön normalisoituminen: ”Kiinnijäämisen pelkoa ei ole”, ”Asiasta ei kannata huolestua”, ”Alle puolet paheksuu kannabiksen käyttöä huumausaineena” ja ”Se on monelle arkipäivää, eikä millään tavalla mystistä”.

Toki nämä ovat vain otsikoita ja itse jutut pitävät sisällään monipuolisemman näkökulman asiasta. Sävy tuntuu kuitenkin selkeästi muuttuneen viime vuosina. Toisaalta se on myös hyvä asia. Kannabiksesta voidaan käydä avoimempaa keskustelua kuin aikoihin. Nuoret myös haastavat valistajan helposti ja vanhan koulukunnan ”no no”-argumentoinnilla ei keskustelussa juurikaan edetä. Avoimin mielin, toisiltaan oppien ja rehellisesti keskustellen… semmottii on vaikuttava, hyvä ja eettisesti kestävä ehkäisevä päihdetyö.

– Janne Paananen, YAD, toiminnanjohtaja

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.