Perjantai-iltana Neci Kypros -osallistujat saapuivat Suomeen ja yöpyivät YAD-tiloissa Lutakossa. Lauantaiaamuna aloitimme tutustumalla toisiimme ja tottakai söimme aamupalaa. Aamupalan jälkeen aloimme käydä läpi nuorisovaihdon ohjelmaa. Kävimme päivä päivältä läpi ja keskustelimme erilaisista mahdollisuuksista, harjoituksista ja jaetuista vastuualueista ryhmille. Tarkistimme myös, että onko ohjelmaan itsessään mitään muutettavaa, että saisimme siitä paremman ja tehokkaamman. Keskustelimme erilaisista ryhmien vastuista ohjelmaan liittyen ja kuinka toteuttaa ne koko ryhmän kanssa.
Lauantai
Suunnittelimme myös Plan B -vaihtoehtoa, jos koronatilanne pahenee ja estää nuorisovaihdon toteutumisen lokakuussa. Pohdimme online-vaihtoehtoja sekä somen käyttöä ja kuinka niitä voitaisiin käyttää työkaluina virtuaalisen vaihdon aikana, jos tarve tulee. Esimerkiksi tekemällä haasteita / tehtäviä molemmille ryhmille. (Suomelle & Kyprokselle.)
Ohjelman läpikäymisen jälkeen meillä oli lounas ja sen jälkeen kävimme pienellä tutustumiskävelyllä. Kävelyn jälkeen kävimme läpi APV:n ja nuorisovaihdon budjetit läpi, laskimme, että voimme olla APV:n kohdalla budjettiystävällisempiä monella tapaa ja käyttää budjettia tehokkaammin. Tällä tavoin meillä on enemmän rahaa käyttää projektissa. Olemalla tarkka budjetissa varmistamme myös, että selviämme yllättävistä muutoksista budjetissa ja kuluissa. Käytimme koko lauantaipäivän suunnitteluun ja keskusteluun varmistaaksemme, että olimme yhtä mieltä tulevasta projektista.
Raskaan suunnittelupäivän jälkeen kävimme ihanalla illallisella paikallisessa ravintolassa.
Sunnuntai
Sunnuntaina aloitimme tsekkaamalla vaihtoprojektin seuraavat askeleet ja kävimme nuorisovaihtoprojektin vaiheet läpi kohta kohdalta. Vaiheet olemme poimineet starofeurope.eu sivustolta. Vaihtoprojektin seuraavissa askeleissa keskustelimme mitä Suomen ja Kyproksen ryhmät tekevät vaihdon aikana ja sitä ennen. Suunnittelimme myös kuinka voimme varmistaa osallistujien aktiivista osallistumista vaihdon aikana. Esimerkiksi ajattelimme kuinka saada pieniä aktiviteetteja, kuten energizereita paremmin näkyvämmiksi projektin päiväkohtaisessa suunnitelmassa. Näin ryhmän nuoret pääsevät selkeämmin mukaan erilaisten aktiviteettien toteuttamiseen. Samalla oli keskustelua kuinka suunnitella aktiviteetteja ryhmien kanssa.
Tarkistimme myös mitä oli jo tehty ”seuraavissa askelissa” ja mitä olisi vielä edessä. Keskustelimme kuinka saada projektin aikataulusta helpompi lukuinen ja seurattava. Sovimme, että yksi meistä APV osallistujista tekee päiväkohtaisen aikataulun, jota kaikki ryhmäläiset voivat seurata helpommin ja tietää missä olla milloinkin.
Maanantaina lyhyen tuliaisshoppailun jälkeen söimme lounasta, jonka jälkeen Neci-osallistujat aloittivat kotimatkansa.
Otathan meidät seurantaan IG:ssä: @Mentalhealth_exchange
APV työryhmän puolesta
-Nonni