.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Terveisiä keskustoimistolta!

26 heinäkuun, 2012

Meillä yadissa työskentelee monen näköisiä työntekijöitä, on toiminnanjohtaja, toiminnanohjaajia, projektityöntekijöitä, harjoittelijoita ja toimistosihteeri. Jäsenistölle näkyvimpiä työntekijöitä lienevät varmaankin toiminnanohjaajat, jotka näkyvät niin sosiaalisessa mediassa, koulutuksissa kuin muissa tapahtumissakin. Toimistosihteeri on se työntekijä, joka jää aktiivisimmillekin jäsenille vieraammaksi. Toimistosihteeri vastaa toimiston puhelimeen ja sähköpostiin, vastaa jäsenten kysymyksiin ja pitää jäsenrekisterin ajan tasalla. Toimistosihteeri myös maksaa laskut, postittaa tilaukset ja etsii tietoa mitä kummallisempiin kysymyksiin lakipykälistä aina vesimelonin värimuunnoksiin.  Toimistosihteerin työ voi vaikuttaa kuivalta toimistossa pakertamiselta, mutta tässä porukassa se ei sitä kyllä ole! YADilaiset ovat vallan rentoja työkavereita ja osaavat kyllä nauramisen taidon. Täällä osataan myös tehdä pieniä jekkuja, etenkin lomalta töihin palaavia muistetaan pienillä yllätyksillä. 🙂

Kesä toi tullessaan uudeksi työtehtäväksi onnettarena tai vähintäänkin arvontojen virallisena valvojana toimimista. Pilvenreunalla.com -sivustolla huumetestin tehneiden ja arvontaan osallistuneiden kesken kun arvotaan kuukausittain Juha Vuorisen kirjoja ja YAD-tuotteita. Kannattaa siis mennä testaamaan huumetietoutta ja osallistua arvontaan! Kesän ja festarikauden kunniaksi arvottiin myös festarilippuja Myötätuulirockiin. Kaikki kesäkuussa jäseneksi liittyneet osallistuivat arvontaan ja liput on jo toimitettu voittajalle.

Kesä on ollut varsin yllätyksellistä aikaa. Lutakonaukion työmaista johtuen työpaikalle pääsy on joskus enemmän tai vähemmän haasteellista. Onhan se tietysti ihan lystiä aloittaa työpäivä etsimällä reittiä ulko-ovelle jotta pääsisi sisään. Iltapäivällä voi sitten joutua etsimään vaihtoehtoista reittiä pois työpaikalta. Loman jälkeen töihin palaavaa voikin odottaa ihan totaalisesti myllätty etupiha ja aidattu työpaikka.  Yllätyksiä päivään tuo myös festarikausi. Toimistolla hyörii ja pyörii festareiden vapaaehtoisia infopisteilijöitä ennen ja jälkeen festareiden.

Pääasiassa tässä työssä työpäivän kulku on varsin ennalta arvattava. Päivän aikana tiettyjä asioita tehdään tiettyyn aikaan. Yleensä kun on ajatellut tekevänsä tietyt jutut seuraavana päivänä, tuleekin puhelu tai sähköposti joka pistää suunnitelmat ja kiireellisyysjärjestyksen uusiksi. Joskus on kuitenkin päiviä, joita ei olisi osannut odottaa, kuten sitä päivää kun toimistolle tuodaan 10 000 kondomia ja erilaisia kuoria niihin. Toisaaltahan se oli ihan kivaa askarrella porukalla kuoria varmuusvälineisiin. Oli ainakin vaihtelua perustoimistopäivään jolloin istuu tietokoneen edessä ja naputtelee sähköpostia tai kasaa lähteviä paketteja. 🙂

 

Elina, YAD:n toimistosihteeri

Oliko tämä hyödyllinen sivu?