.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Kesäleiriltä toiselle

13 heinäkuun, 2012

Lutakonaukiolla on ollut täysi myllerrys päällä, kun Jyväskylän toimisto sattuu sijaitsemaan keskellä rakennustyömaata. Talo tärisee ja aamut on tien raivaamista työpaikan ovelle. Aina ei siis ole helppoa tulla töihin!

Myllerrystä on riittänyt myös toimiston sisällä. Kesän alku on nimittäin reipasta aikaa YADissa, kun festaroijat herää talviunesta ja kesäleirien järjestäminen on vauhdissa. Tänä vuonna vielä Myssy pois silmiltä -kampanja on myllertänyt omalla tavallaan toimintaa. Tämän kesän tukileiristä voit lukea edellisestä kirjoituksesta, jonka yksi leiriläisistä on leirifiiliksistä kirjoittanut. YADin perinteinen kaikille avoin kesäleiri järjestettiin tänä vuonna ainoastaan yhden päivän mittaisena kesäpäivänä Jyväskylässä. Leirit on aina ollu Yadissa rentoja kohtaamispaikkoja, joissa on saattanut nähdä pitkän ajan jälkeenkin ihmisiä, jotka toimivat ympäri Suomea ja eri paikkakunnilla, kuin vaikka itse toimii. Välillä sekaan löytää myös uudet tuttavuudet, jotka kirjoittavat leirihistoriaan uusia sivuja.

Jyväskylän leiripäivä alkoi yhteisellä aamupalalla Lutakon toimistolla, jonne saapui sekä Tampereelta että Jyväskylästä porukkaa. Jälleennäkemisen ja kuulumisten vaihtamisen jälkeen päivää jatkettiin sarjakuvatyöpajalla. Sarjakuvien teema rajattiin niin, että sen tuli käsitellä yadiin liittyviä asioita, kuten yadilaisuutta tai päihdeaiheita. Meille ohjaajillekin oli ensimmäinen kerta, kun tätä lähdettiin toteuttamaan. Aina oppii jotain uutta, vaikka allekirjoittanut ei kyllä ehtinytkään päivän aikana sarjakuvaa tekemään, kokemus kuitenkin siitä, ettei esimerkiksi piirustustaitoa idean ja sarjakuvan synnyttämisessä tarvita, oli erittäin positiivinen. Syntyneet sarjakuvat oli kyllä oivaltavia! Tässä taidonnäytettä:

Sadventures: Loistava reissu!
Simo seikkailee savuissa
Parasta huumetta!

Jottei homma menis ihan sisällä olemiseksi, oltiin varattu iltaa varten läheltä Jyväskylää kota. Kota sijaitsi pienen kävelymatkan päässä autolta, mäntyisen metsän keskellä. Matkaan lähdettiin isojen ruokakassien kanssa ja paikan päällä nuotiomestari sai tulen syttymään grillausta varten. Vuoden 2011 kesäleirillä oli tehty boffer-miekkoja ja vaikka tällä kertaa ei niitä tehty itse, päästiin niitä kuitenkin kokeilemaan metsän siimeksessä. Myös mölkky lensi mallikkaasti yadilaisten käsistä metsätien varrella.

Myös söpöillä kuvilla varustettuja kangaskasseja tehtiin päivän aikana

Fiiliskierroksen jälkeen väsyneet, mutta seurasta ja toiminnasta kiitolliset ihmiset lähti kotimatkalle.

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa työviikko,

YAD:n toiminnanohjaaja, Essi

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.