.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Kuka YADissa päättää?

2 marraskuun, 2018

YAD ry:ssä, kuten yhdistyksissä muutenkin, ylintä päätäntävaltaa käyttävän yhdistyksen jäsenet. YADissa on vapaaehtoishallitus, eli yhdistyksen jäsenet äänestävät keskuudestaan henkilöitä päättämään yhteisistä asioista. Hallitus puolestaan valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Uusi hallitus valitaan yhdistyksen syyskokouksessa, joka järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 25.11. Tampereella.

YAD ry:n hallitus koostuu yhdistyksen aktiivisista vapaaehtoisista, joita voi olla 4-8 + puheenjohtaja. Hallituksen jäsenen pitää olla vähintään 15-vuotias ja puheenjohtajan vähintään 18-vuotias. Hallituksen jäsenen ja puheenjohtajan ensimmäinen toimikausi on kaksi kalenterivuotta, jonka jälkeen hallituksen jäsen sekä puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan

Tällä hetkellä kaksivuotiskausiaan jatkavat pj Helmi Lind, Eedit Manner ja Antero Keränen.  Vaihtovuorossa puolestaan ovat Krista Rintala ja Hanna Fabritius.  Hallitus on toisin sanoen toiminut vuoden 2018 minimikoossaan. Jos innokkaita hallituslaisia löytyy paljon, on paikkamäärää mahdollisuus myös kasvattaa syyskokouksen päätöksellä.

Mitä hallitus tekee?

Hallitus kokoontuu 6-8  kertaa vuodessa linjaamaan ja päättämään yhdistyksen keskeisiä asioita. Tämän lisäksi työyhteisö ja hallitus pitävät yhteyttä myös esim. sähköpostitse. Hallitus päättää yhdistyksen isoista linjoista: mihin panostetaan, mitä uusia toimintoja kehitetään ja mitä rahoituksia haetaan. Lisäksi hallitus seuraa, että yhdistyksen toiminta on sen sääntöjen, arvojen ja tarkoituksen mukaista. Työyhteisön asioita hallitukselle esittelee toiminnanjohtaja ja tarvittaessa myös työntekijät tai vapaaehtoiset.

JÄSEN! Ole mukana tekemässä YADia ja äänestä omaa ehdokastasi.

Alla ehdokasesittelyt ilmoittautumisjärjestyksessä.

1. Krista Rintala (Tampere)

Moikka! Olen Krista Rintala ja haen toiselle kaudelle hallitukseen. Edellisellä kaksivuotiskaudella vastasin hallituksen riveissä  kokemusasiantuntijuudesta, joka on minulle hyvin läheinen teema. Olen toiminut YAD:n vapaaehtoisena kokemusasiantuntijana vuodesta 2015 ja työskentelin edellisessä kokemusasiantuntijahankkeessa EXP2:ssa toisena projektityöntekijänä, joten monipuolista näkökulmaa löytyy. Tällä hetkellä työskentelen kotipalvelussa ja opiskelen samalla alaa. Minulle tärkeitä arvoja työssä ovat inhimillisyys, stigman häivyttäminen, rohkeus olla niiden puolella joiden puolella muut eivät ole sekä aito välittäminen, pientä kapinahenkeä unohtamatta.

 

 

 

2. Taru Keränen  (Tampere)

Moi kaikille. Mää oon Taru Keränen Tampereelta ja YAD:ssa oon ollu mukana 7 vuotta, johon mahtuu toimiminen Tampereen paikkarivastaavana, hetken työkokeilu Tampereen YAD:lla ja tällä hetkellä sitten aina välillä piipahtelen YAD:n eri jutuissa.
Haluaisin mukaan hallitukseen, että pääsisin vaikuttamaan siihen, että YAD pysyy yhtä hyvänä kuin tähän asti sekä siihen, että saataisiin lisää nuorta jengiä toimintaan mukaan

 

 

 

 

 

3. Jenna Haavisto (Turku)


Mä oon Jenna, monille varmaan tuttu naama erinäisistä YADin toiminnoista. YADissa oon ollut mukana vuodesta 2015 ja siitä etiäppäin on oikeestaan tullut tutuksi kaikki YADin toimintamuodot. On tullut koluttua festareita, käyty kouluilla päihdekasvattamassa nuorisoa, oon toiminut Tampereen paikallistiimissä vaparina ja vastaavana, kouluttautunut myös kokemusasiantuntijaksi ja jopa vähän koittanut striibailua. Tukihenkilötoiminnassa olin myös mukana ja kaikenmoiset kamakoulutukset on myös tullut käytyä. Näiden lisäksi olin hetken työkokeilussa Tampereen toimistolla ja myöhemmin kouluttauduin samaisessa paikassa Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi näyttötutkinnolla. Tuttua YADissa on siis sekä vapaaehtoisena toimiminen, että työntekijän rooli. Tällä hetkellä opiskelen Turussa yhteisöpedagogiksi ja toimin Turun paikallistiimin toisena vastaavana. Hallituksessa haluan vaikuttaa siihen, että YAD pysyy vapaaehtoistensa näköisenä, eli vapaaehtoisten ääni saadaan kuuluville ja otetaan huomioon. YADilla työskentelyn aikana huomasin, miten tärkeää on jokaisen vapaaehtoisen yhdenvertaisuus järjestössä; taustaa, elämäntilannetta ja valitsemaansa toimintamuotoa katsomatta. Hallituksessa haluaisin siis pyrkiä toimimaan YADin jäsenten ja vapaaehtoisten puolestapuhujana. Myös YADin toiminnan jatkuvuuden ja kehittämisen turvaaminen on mulle tärkeää. YAD on antanut mulle niin paljon, että olis hienoa olla varmistamassa, että YAD pystyy jatkossakin antamaan samaa myös muille!

4. Kim Hokkanen (Jyväskylä)

 Mä oon Hokkasen Kimi, oon ollut muutaman vuoden Yadilaisena, kokenut järjestön erittäin tärkeäksi ja YADin arvot sopii omiin arvoihin ja on niitä muokannutkin parempaan suuntaan.

Vaihdettuani työpaikkaa järjestöstä toiseen, haluaisin jollain tapaa pysytellä meiningeissä mukana ja koen hallituksen olevan tällä hetkellä, oikestaan ainoa mahdollisuus vuodattaa keltamustaa-verta. Uskoisin itselläni olevan annettavana oma panos keltamustaan perheeseen.
Mikäli haluutte maailman pelastuvan, äänestäkää mua!
Hallitusvaali siis vuosikokouksen yhteydessä su 25.11. klo 14 alkaen Tampereen toimistolla os. Hallituskatu 25.
Tervetuloa!

Oliko tämä hyödyllinen sivu?