.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Miksi mekin tahdomme

26 marraskuun, 2014

YAD:n ideologinen arvolähtökohta on, että jokaisella on oikeus hyvään ja onnelliseen elämään. Tämän voi huumeiden lisäksi riskeerata monella tapaa. Suvaitsemattomuus ja kapeakatseisuus aiheuttavat syrjintää ja syrjäyttämistä, jolloin ihmiset toisinaan hakevat lohtua tai turvaa päihteistä. Tähän me voimme jokainen vaikuttaa omalla käytöksellämme.

yad colorYAD:n pysyviä perusarvoja ovat muun muassa ihmislähtöisyys ja suvaitsevaisuus. Meidän toimintaan voi osallistua taustoihin katsomatta, sellaisena kuin kukin on. Tarjoamme yhteisön, jossa tuetaan syrjimisen sijaan. Olemme tehneet yhteistyötä esimerkiksi Seta ry:n  kanssa ihan siinä missä koulujen ja nuorisotalojenkin.

Ehkäisevässä päihdetyössä on tärkeää vahvistaa nuorten itsetuntoa. Nuoren tulee saada tuntea, että hän on tärkeä ja merkityksellinen juuri sellaisena kuin on. Itsetunto voi tulla murskatuksi kiusaamalla, nimittelemällä ja jättämällä ulkopuolelle. Toisinaan yhteiskunnan säännöt jopa edesauttavat eriarvoisuutta, kuten näkisin nykyisen avioliittolain kohdalla olevan.

Vanhempien tasapainoinen parisuhde ja avoin kommunikaatio lastensa kanssa tukevat lasten tervettä kasvua ja toimivat näin yhtenä suojaavana tekijänä päihteiden ongelmakäytöltä. Rakastava koti ei ole kiinni sukupuolesta. Sitä vastoin erilaisuuden häpeäminen ja piilottelu sotii avoimuutta vastaan ja aiheuttaa jännitteitä perheessä.

Tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestetään perjantaina eduskunnassa. Suurin osa kansasta kannattaa lakia, mutta siitäkin huolimatta eduskunnan lakivaliokunnassa lakialoitteen hylkäämistä ehdottava kanta vei äänet täpärästi 9-8. Näyttäisi siltä, että eduskunnan täysistunnossa perjantaina tullaan näkemään jännittävä äänestystrilleri.

YAD on mukana tukemassa tasa-arvoista avioliittolakia. Uskomme hyvään elämään, johon päihteiden sijaan kuuluu rakkautta ja toisesta välittämistä ilman sukupuolirajoja.

– Janne Paananen, toiminnanjohtaja, YAD ry

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.