.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Ottaisitko narkomaanileiman otsaan?

5 kesäkuun, 2013

leimasin_ulkonaNarkomaanileiman saaminen on nyt entistäkin helpompaa, ainakin jos pistäydyt YAD ry:n infopisteellä tämän kesän festareilla. YAD nimittäin leimaa festarikävijöitä konkreettisesti ja kirjaimellisesti narkomaanileimalla. Otsan sijaan leiman saa toki myös käteen tai muuhun (mielellään näkyvillä olevaan) kehon osaan.

Leimaustempauksen tarkoituksena on herättää tunteita, ajatuksia ja toivon mukaan myös keskustelua siitä, miltä tuntuu, kun on leimattu narkomaaniksi. Entä jos leima ei kuluisikaan pois, vaan sitä joutuisi kantamaan lopun ikäänsä? (Ei huolta, YAD ei käytä tatuointimustetta.) Ympäristön leimaavat asenteet voivat vaikeuttaa käyttäjän taistelua kohti ”normaalia” elämää. Näitä asenteita YAD haluaa ravistella. So come to our festaripiste and shake the world with us!

narkomaanileima_kadet

Infopisteellä saat tietenkin myös ajankohtaista tietoa huumeista, sekä mahdollisuuden keskustella huumeidenkäytöstä festarityöntekijöidemme kanssa. Kaikki infopisteellä ”huumetestin” (= huumeiden käyttöön liittyvä pohdinta valmiiden kysymyskorttien avulla) tehneet saavat matkaansa KESÄKUMIN tai KORVATULPAT.

yad_25_logo

Tänä kesänä YAD:n festarityöntekijät tunnistaa parhaiten paidasta, jota koristaa teksti YAD 25 YEARS Youth Against Drugs – Rockin’ Since 1988. YAD on siis taivaltanut läpi kasarit, ysärit ja milleniumit säilyttäen kolmivuotiaan uteliaisuuden, 15-vuotiaan kapinallisuuden ja 25-vuotiaan itsenäisen järjenkäytön. WE ROCK!

 

Teretulemast siis järisyttävän järjestömme tykö – alla päivitetty lista, josta voit tsekata, miltä festeiltä meidän infopisteen bongaa.

festarilista-2

 

P.S. Festareita odotellessa käy vastaamassa HUUMEET FESTAREILLA -kyselyyn (vastausaika 1.6‒1.9.2013). Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan huikean hieno CANON IXUS 240HS -digikamera sekä lukuisia ylläripalkintoja!

– SaaraM, järjestötiedottaja YAD –

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.