.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Toiminnanjohtajasta toiseen

18 maaliskuun, 2014

YAD Youth Against Drugs ry:n 26-vuotiseen taipaleeseen mahtuu useampia toiminnanjohtajia. Alunperin järjestö perustettiin 1988 Irti Huumeista ry:n nuorisoprojektiksi. Tuolloin projektivastaavana toimi Saini Mustalampi. 1990 järjestö irtaantui IH:sta omaksi yhdistyksekseen ja 1992 YAD:n keskustoimisto siirtyi Helsingistä Jyväskylään. Toiminnanjohtajaksi tuli Pipsa Tupamäki.

Tullessani vapaaehtoiseksi YAD:n toimintaan vuonna 2000, oli toiminnanjohtajana Janne Veikkolainen. Hänen aikanaan järjestö alkoi vakiinnuttaa toimintaansa ja ensimmäiset YAD:n omat kehittämisprojektit syntyivät. Jannen jälkeen Kim Alenius piti hetken aikaa järjestön ohjaksia  ennen kuin Rosita Juurinen aloitti 2003. Rosita tekikin pitkän tj-uran luotsaten järjestöä aina tähän vuoteen asti.

rositajajanneKuten Rosita YAD:n jäsenlehdessä Yadilaisessa kirjoittaa: ”Enpä tiennyt silloin, kun vuonna 1996 nuorisotalon ohjaajan paikka hain ja ilmoitin innostukseni YAD-ryhmän ohjaamiseen, että millaisesta portista astuin sisään.” Rosita toimi järjestön vapaaehtoisena ja pyöritti YAD-toimintaa Lentsun nuorisokeskuksella, kunnes aloitti 2001 järjestössä projektityöntekijänä, siirtyi siitä toiminnanohjaajaksi ja vuonna 2004 päätyi toiminnanjohtajaksi.

Oma tieni on ollut monella tapaa hyvin samankaltainen Rositan kanssa. Vapaaehtoistyöt huumetyön parissa aloitin 90-luvun lopulla Irti Huumeista ry:ssä Mikkelissä ja kun muutin opiskelemaan Jyväskylään, ryhdyin YAD:n vapaaehtoiseksi. Hain 2002 YAD:lle kesätöihin ja pian huomasinkin tekeväni toiminnanohjaajan sijaisuutta Tampereella. Tästä seurasi useampia projektitöitä YAD:lla ja nyt olen minä vuorostani päätynyt johtamaan järjestöä.

Näen, että YAD:ssa lyövät kättä hedelmällisellä tavalla ammattilaiset työntekijät, innostuneet vapaaehtoiset ja kentän ääntä tuovat kokemusasiantuntijat. Tämän tasapainon ylläpitämisen koen yhdeksi tärkeimmistä tehtävistäni.

Alusta asti mukana ollut slogan, käyttäjien puolella ─ huumeita vastaan, toteutuu mielestäni edelleen hienosti YAD:n toiminnassa. Ja niin ammattimaiseen suuntaan emme toivottavasti mene, etteikö alkuaikojen rosoinen punk-aate ja -tyyli jollain tapaa näkyisi toiminnassamme.

Have sex, give hugs & remember to rock’n’roll!

– JanneP, YAD ry, toiminnanjohtaja –

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.