.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Projektin nousu, tuho ja uudelleen rakentaminen

12 marraskuun, 2020

Mental health youth x change projekti on elänyt vähän hiljaiseloa täällä blogin puolella, sillä kuten arvata saattaa korona astui peliin ja laittoi suunnitelmat uusiksi. Kuten muistatte viime postauksesta, jossa aiheena oli APV (Advanced Planning Visit) homma vaikutti olevan hanskassa ja porukka oli innoissaan projektin toteutumisesta. Noh, vaikka Kypros pitkään kuului maihin joista sai tulla Suomeen ilman karanteenia, kohtaloksi koitui kun suorat lennot Kyprokselta Suomeen eivät olleet mahdollisia. Alkoi plan b:n täytäntöönpano.

Virtuaalivaihto

Vaihdosta tuli siis virtuaalinen ja kaikki tapaamiset olemme järjestäneet Zoomin kautta, sekä perustaneet Discordiin oman Xchange international kanavan. Vaikka virtuaalivaihto tuskin oli kenenkään ensisijainen toive, olemme onnistuneet tutustumaan toisiimme videoyhteyden välityksellä. Ryhmähenki on hyvä ja keskustelut mielenterveysteeman ympärillä ovat olleet antoisia, sekä mielenkiintoisia. Tehtävinä on toiminut mm. Myth or Truth (väitteitä mielenterveydestä, joihin jokainen vastaa onko väite totta vai tarua), world cafe (5 mielenterveyteen liittyvää kysymystä, joista jokainen kertoo oman mielipiteensä) ja erilaiset tutustumis- sekä energizertehtävät (pieniä tehtäviä/pelejä joiden idea on antaa energia boostia). Tehtävien lisäksi puheenaiheena on pyörinyt Erasmus + ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet.

Alkuun virtuaalivaihto oli vähän sekava ja aikatauluttaminen haastavaa, mutta tapaamisia on saatu silti järjestettyä vaihtelevalla osallistujamäärällä. Tällaisia vaihtoja ei ole aikaisemmin järjestetty, joten tässä ollan jännän äärellä ja koko ajan pääsee käyttämään luovuutta sen suhteen miten hommat saadaan hoidettua etänä. Vielä on pari tapaamista jäljellä ja vaikka ollaankin loppusuoralla, niin Discord kanava jää vielä elämään varsinaisen vaihdon jälkeenkin.

-Kati

Oliko tämä hyödyllinen sivu?