.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Vuorovaikutu!

8 huhtikuun, 2013

vuorovaikutu

Yad VuorovaikutusWorkshop on täysin uusi koulutus kaikille, jotka haluavat kehittää omia vuorovaikutustaitojaan, miettiä olemisen ja tekemisen tapojaan suhteessa muihin ihmisiin ja tietenkin tavata huikean upeeta Yadin porukkaa!

VuorovaikutusWorkshop rakentuu aloitustuokiosta, kahdesta alan ammattilaisten pitämästä workshop-muotoisesta sessiosta, sekä yhteenveto- ja purkusessiosta. Koulutus on suunnattu 14+ -vuotiaille, ensisijaisesti infopiste- ja festarityön ja päihdekasvatustyön tueksi, mutta erittäin mielellään koulutukseen saavat tulla myös aiheesta muuten kiinnostuneet. Koulutus on lähtöisin Yadin vapaaehtoisten tarpeista ja toiveista infopiste- ja festarityön ja päihdekasvatustyön kohtaamisten tueksi, ja on rakennettu palvelemaan erityisesti näissä vapaaehtoisuuden muodoissa mukana olevia ja niistä kiinnostuneita.

Oletko joskus miettinyt esimerkiksi:

– Kuinka infopisteellä pitää olla? Entä jos en osaa?
– En oikein uskalla ottaa kontaktia ja sanoa ensimmäistä sanaa – miten rohkaistuisin?
– Entä jos sanon jotain väärin?
– Kuinka olla esillä suuremman joukon edessä päihdekasvatustunnilla?
– Mitä sanaton viestintäni ja eleeni minusta kertovat?
– Jäi vähän huono fiilis tästä keskustelusta, miten käydä keskustelua positiivisessa hengessä vaikka olenkin eri mieltä toisen osapuolen kanssa?
– Olen kiinnostunut Yadin infopiste- ja festarityöstä tai päihdekasvatustyöstä, miten pääsisin toimintaan mukaan?
– Haluaisin lisää esiintymisvarmutta, mistä sitä saisin?
– Miten ”rikkoa jää” keskustelussa?
– Missä voisin harjoitella vuorovaikutustilanteita ja nähdä esimerkkejä siitä, miten kannattaa tai ei kannata olla?

Mikäli joku näistä tai joku vastaava kysymys on käynyt mielessäsi, on Yad VuorovaikutusWorkshop kuin sinulle tehty!

Ensimmäistä workshop-sessiota tulee pitämään viestintäkouluttaja Henna-Maria Jalosalmi, ja sessio tulee painottumaan enemmän viestintään ja ihmisten väliseen vuorovaikutuksellisuuteen. Sessiossa käydään osallistavalla tavalla läpi millaista on vuorovaikutuksellinen puheviestintä positiivisessa hengessä ja kuinka keskustelun lopputuloksena voidaan saavuttaa ’win-win’ -tilanne. Tarkoituksena on käydä läpi positiivisen, kuuntelevan ja tilaa antavan keskustelun elementtejä ja keinoja siihen, että molemmat keskustelun osapuolet poistuvat keskustelusta hyvillä mielin – huolimatta siitä, ovatko mielipiteet, ajatukset tai tunteet samansuuntaisia tai toisistaan eriäviä. Sessio on osallistava, joten käytännön harjoitteita on luvassa!

Toista sessiota saapuu pitämään Työpajateatteri Taivaltajien Marianna Räsänen ja se tulee olemaan silkkaa menoa ja tekemisen meininkiä: draamallinen, toiminnallinen kokonaisuus, jossa harjoitellaan erilaisia tilanteita käytännössä. Sessiossa tullaan harjoittelemaan kohtaamisen taitoa ja kohtaamistekniikoita, tilanteen haltuun ottamista ja kontaktin ottamista, ”icebreikkereitä” ja päästään pohtimaan ja katsomaan sitä, mistä se kuuluisa ”yadilaisasenne” tulee ja mitä se oikein tarkoittaa? Luvassa siis työkaluja ja menetelmiä, esiintymisvarmuutta, kokeilemista ja harjoittelemista!

Tule sinäkin kanssamme vuorovaikuttumaan – oppimaan, kokemaan, näkemään ja oivaltamaan! Tule sellaisena kuin olet, tämä koulutus ei vaadi ennakko-osaamista eikä varsinkaan sitä että olisit valmis koulutuksenkaan jälkeen nousemaan isoille lavoille esiintymään, ei ei. Tämä koulutus on tarkoitettu kaikille – sinulle juuri sellaisena omana itsenäsi kuin vain sinä olet ja juuri niihin tarpeisiin joita sinulla on. Koulutuksesta saat toivottavasti itsellesi eväitä arkipäivän vuorovaikutustilanteisiin ja Yadin kanssa kokemiisi vuorovaikutustilanteisiin. Koulutus antaa vinkkejä ja vaihtoehtoja, ja voimme yhdessä pohtia ja harjoitella tilanteita ja olemisen tapoja niissä!

Ilmoittautua voit vielä TÄNÄÄN 8.4.2013!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
Sari Hippinen sari.hippinen@yad.fi / puh. 0505228708 / facebook Sari Yad
Tuomas Laine tuomas.laine@yad.fi / puh. 0504083887 / facebook Tuomas Yad
• Ilmoittautuessasi laita nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja mahdolliset erityisruokavaliot.
• Maksu: YAD ry:n jäsenille maksuton / muille 6€ ja saat kaupan päälle jäsenyyden vuodelle 2013! Maksun voi maksaa koulutuksen yhteydessä tai pyytää tilinumeron. Lounas omakustanteinen. Yöpymismahdollisuus Yadin toimistolla!

Tapahtuman kuvaus löytyy nettisivuiltamme ja facebookista. Nähdään koulutuksessa!

Sari, Ehkäisevän huumetyön suunnittelija, YAD ry / Jyväskylä

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.