.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Kuntouttavassa YAD:ssa

23 helmikuun, 2021

Reilu vuosi sitten YAD:n esite osui jossain näkökenttään, mietin että hei oonkin kuullut tästä järjestöstä joskus! Innostuin tutkimaan lisää. Olin ollut vuosia työkyvytön, nyt mennyt eteenpäin tosi hyvää vauhtia.

Oon tykännyt tosi paljon olla YADilla. Ja oon tosi ilonen, että ne ensiaskeleet saan ottaa paikassa missä oikeesti viihdyn ja järjestön asiat kiinnostaa, sekä huumeita ja riippuvuuksia käsittelevät asiat kiinnostaa. Koen sen kans tosi tärkeeks, että yritetään häivyttää sitä stigmaa ja häpeää, mitä erilaisista ongelmista voi yhteiskunnassa aiheutua.

YAD:ssa olen päässyt mukaan seuraamaan eri projekteja, olemaan myös osana suunnittelua. Olen myös tutustunut paikkariin ja tavannut uusia ihmisiä.

Oon myös hoitanut kauppakäyntejä, siivousta, tehnyt tilausinventaariota matskuille, monenlaista askartelua löytyy! Opin kans tunnustelee niitä omia voimavaroja, mikä on tässä vaiheessa tosi tärkeetä.

Tässä vaiheessa jo uskallan haaveilla, että opiskelen itelleni ensimmäisen ammatin. Ei koulunpenkille ehkä vielä ensi vuonna, mut sitä kohti ollaan menossa. Mielenterveys- ja päihdepuoli kiinnostaa! 🙂

– kuntoutuja

Oliko tämä hyödyllinen sivu?