.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

“Apua, mulla on tikku jalassa ja kaveri on ei-niin-hyvissä!”

23 huhtikuun, 2013

…Ja tähän hätähuutoon vastaa myyttinen ja toimintavalmis DW-Crew, joka jalkautuu tapahtumapaikalle selässään ensiapureput ja päässään käytännönläheistä tietoa fyysisestä sekä henkisestä hyvinvoinnista.

Nämä arjen supersankarin kannukset ansaitaan kesäisin elektronisen musiikin metsäfestareilla, joissa hyvinvoinnin valmiusjoukot jalkautuvat bilettävän kansan pariin havainnoimaan riskejä ja auttamaan apua tarvitsevia. DW-Crew ei kuitenkaan kilpaile SPR:n kanssa tai varsinkaan korvaa sitä, vaan pyrkii jakamaan osaamistaan siinä missä YADilaiset ovat perinteisesti olleet vahvoja; ihmisten kohtaamisessa ja huumehommissa! Vaikka crewiläiset osaavat antaa ensiapua ja paikata pieniä haavoja (yms.), on toiminnan ja auttamisen keskipisteessä erilaisilla päihteillä itsensä huonoon happeen saattaneet kanssaihmiset.

Koska James Bondilla, Batmanilla, Pelle Pelottomalla ja muilla hyviksillä on aina mukanaan jos jonkin näköistä hilavitkutinta, on DW-Crewilläkin omat apuvälineensä. Batmobilen korvaa kylläkin minibussi. Maantielaiva lastataan mm. päivystysteltalla, ensiaputarpeilla, eväillä ja hyvällä meiningillä. YAD:n X-miehiä ja -naisia keisseille yleensä lähtee 6-8 ja itse festareille liikutaan vapaavalintaisin tanssiaskelin parin kanssa. Eihän Batmankään oo mitään ilman Robinia.

Ensi kesäksi on varmistunut kaksi metsäfestaria, joihin crewiläiset suuntaavat;

Thirteen Festival 2013, 26.-28.7. Räyskälä

thirteenjulkka

Lawatanssit 2013, 9.-11.8. Rautalampi – Mikonlampi

lawakuva

Nyt Sinulla on mahdollisuus olla osa tätä mahtavaa tiimiä, sillä järjestämme Helsingissä toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna (4.-5.5.) DW-Crew -koulutuksen, joka sisältää SPR:n EA1-kokonaisuuden.

 

Hakaniemen kuumalinja jää odottelemaan ilmoittautumisia 29.4. saakka (Huom. koulutus on k-18). Aurinkoista kesän odottelua tasapuolisesti ihan kaikille!

-Ville, projektityöntekijä DW2

dw2

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.