.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

KESÄN FESTAREILLE YADIN MATKASSA

7 toukokuun, 2013

festarit1Youth Against Drugs (YAD) ry on nuorten vapaaehtoisuuteen perustuva ehkäisevän huumetyön yhdistys, jonka yksi ensimmäisistä ja vahvimmista toimintamuodoista on kesän musiikkifestareilla vaikuttaminen. Koko 25-vuotisen järjestöuran aikana YADin vapaaehtoiset ovat kiertäneet Suomen suurimmat ja pienimmät festarit, rock- ja räppitouhut sekä kaikki siltä väliltä. Eikä tarvitse kauan suostutella, kun allekirjoittanutkin on mukana festarikiertueella!

festarit2YADin festarikiertue saavuttaa noin 15 eri musiikkitapahtumaa kesän aikana, joista mainittakoon jo vuosien mittaan tutuiksi tulleita festareita kuten Ilosaarirock, Provinssirock, Qstock sekä Nummirock. Koulutetut 16-29-vuotiaat vapaaehtoiset pitävät festareilla YADin infopistettä, jossa festarikansa voi käydä päihdeaiheista keskustelua muun muassa huumetestien kautta. Infopisteellä jaetaan myös tietoa päihteistä erilaisten infokorttien ja materiaalien muodossa, ja on aina mahdollisuus osallistua johonkin aktiiviseen toimintaan kuten jonkkaamiseen.

Mahtavia kokemuksia ja hyvän hengen luovat festarireissujen 5-8 henkisten tiimien matkojen yhteinen suunnittelu ja toteutus. Toimintamme on päihteetöntä, ja läsnäolostamme festareilla selvinpäin näkyy yhteisen tekemisen ja musiikin juhlan meininki! Moni voi jo tunnistaakin YADin keltamustan logon infopisteen taustakankaasta tai vapaaehtoisten paidoista festareiden keskeltä, ja taas kerran tänä kesänä!

festarit3Infopistetyössä festareilla pääsee aina tutustumaan uusiin ihmisiin, pitämään hauskaa hyvissä mestoissa rennossa seurassa sekä nauttimaan kesän elävän musiikin tarjonnasta eri puolilla Suomea. Olen kokenut paljon mielenkiintoisia keskusteluja, nähnyt mitä kovempia bändejä sekä tutustunut joka kesä uusiin yadilaisiin festareilla, jotka yhdistävät nämä kaikki toisiinsa. Festarikesän lopettaa vapaaehtoisten yhteinen leiriviikonloppu, jossa käydään läpi kesän tunnelmat ja kokoonnutaan viettämään yhteinen purkutapaaminen leppoisin fiiliksin.

Mukaan kesän festarikiertueelle pääsee
käymällä viikonlopun mittaisen YADin järjestämän infopistekoulutuksen, jonka ajankohtaiset tiedot kerrotaan tässä:
………………………………………………………………………………..

INFOPISTEKOULUTUS

Aika: 25.-26.5.2013, la klo 11-18 ja su klo 10-15
Paikka: Jyväskylän toimisto, Lutakonaukio 3, 40100 Jyväskylä
Kenelle: 14-29-vuotiaille YAD ry:n infopistetyöstä kiinnostuneille, kesällä festareille lähteville infopiste- ja festaritiimiin kuuluville
Maksu: YAD ry:n jäsenille 5€, muille 11€ (sisältää jäsenyyden)
Majoitus Lutakon tiloissa sekä ruokailut kuuluvat hintaan

Tietoa ja keskustelua mm. eri huumausaineista, YAD ry:n infopistetyöstä, huumeidenkäytön vaikutuksista ympäristöön, YADin arvoista ja asenteista. Infopistekoulutus antaa valmiudet toimia YADin infopisteillä ja on portti YADin festarityöhön. Kevään koulutuksessa paneudutaan erityisesti festarityöhön. Koulutuksesta saa todistuksen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 13.5.2013 mennessä, kirjoita viestiin nimi, ikä, kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ruoka-aineallergiat ja /tai erityisruokavaliot:
Tuomas Laine tuomas.laine@yad.fi
Sari Hippinen sari.hippinen@yad.fi

Tästä linkistä saat tulostettua itsellesi koulutusten tarkat tiedot ja ilmoittautumisohjeet.
………………………………………………………………………………..

Tämän lisäksi jo festareita kiertäneet, infopistekoulutuksen käyneet yadilaiset voivat osallistua infopistevastaavakoulutukseen, joka valmistaa vapaaehtoiset toimimaan vastuuhenkilön roolissa festarireissuilla:

INFOPISTEVASTAAVAKOULUTUS

Aika: 18.-19.5.2013, la klo 11-18 ja su klo 10-15
Paikka: Jyväskylän toimisto, Lutakonaukio 3, 40100 Jyväskylä
Kenelle: 18+ -vuotiaille, infopiste- ja festaritiimiin kuuluville infopistekoulutuksen käyneille
Maksu: koulutus on osallistujille maksuton, matkat korvataan
Majoitus Lutakon tiloissa sekä ruokailut kuuluvat kaikille

Jonkin verran infopistekokemusta omaavat ja infopistekoulutuksen käyneet 18 -vuotta täyttäneet yadilaiset voivat osallistua festarivastaavien koulutukseen. Vastaavat lähtevät kesän festareille vastuuvapaaehtoisina ja tehtävänä on vastata reissulla porukan talousasioista, mukaan otettavasta tavarasta jne. Festarivastaaville maksetaan päivärahat festareilta. Ajokortti katsotaan eduksi, mutta ei ole pakollinen!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 13.5.2013 mennessä, kirjoita viestiin nimi, ikä, kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ruoka-aineallergiat ja /tai erityisruokavaliot:
sposti: tuomas.laine(at)yad.fi, puh. 050 408 3887, facebook: Tuomas Yad

Tästä linkistä saat tulostettua itsellesi koulutusten tarkat tiedot ja ilmoittautumisohjeet.
………………………………………………………………………………..

NÄILLE FESTAREILLE PÄÄSET YADIN MATKASSA:

festarilista
YAD:n festarikiertueen tiedot ja ilmoittautumisohjeet festareille.

Nähdään koulutuksissa ja kesän festareilla, kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Miio, Festarityöntekijä

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.