.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Huumeita festareilla?

8 heinäkuun, 2013

Mikä on sinun suhteesi päihteisiin ja festarikulttuuriin, kuuluvatko ne yhteen? Voiko musiikkitarjonnasta ja festaritunnelmasta nauttia myös selvin päin?­­

YAD kartoittaa jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan päihteiden ja huumeiden käytön ilmenemistä festareilla. Kaipaamme myös näkemyksiä päihdepalveluista festariympäristöissä: Millaisia päihdepalveluita festareilla olisi mielestäsi hyvä olla? Entä kaipaatko musiikin lisäksi muitakin aktiviteetteja festareille?

yad_huumeita_festareilla_400pxJaa kokemuksesi ja näkemyksesi aiheesta: vastaa YAD ry:n Huumeet festareilla -kyselyyn täällä.

Vastaamalla kyselyyn voit osallistua samalla arvontaan, jonka pääpalkintona on CANON Digital Ixus 240 HS -digikamera (arvo 152 €). Lisäpalkintoina arvotaan pienempiä yllätyspalkintoja, mm. YAD:n logolla varustettuja muistitikkuja. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia.

 

Vastattuasi voit siirtyä tutkailemaan ohesta viime vuoden kyselyn satoa:

Viime kesänä Huumeet festareilla -kyselyyn vastasi 263 keski-iältään 24-vuotiasta nuorta. Heistä 36,5 %:lle oli tarjottu festareilla huumausaineita. Yleisin huumausaine, johon festareilla kävijät törmäsivät, oli aiempien vuosien tapaan kannabis. Viime kesän kyselyssä 30 % vastaajista oli käyttänyt festareilla joskus kannabista.

Yleisimmät syyt huumeiden käyttämiseen festareilla ovat YAD:n viimevuotisen kyselyn mukaan tunnelman kohottaminen, erityisten fiilisten ja kokemusten hakeminen sekä se, että festareilla ollaan normaalia estottomampia. YAD ry:n Huumeet festareilla -kysely on kuitenkin jo muutamana vuonna peräkkäin osoittanut, ettei festareilla käytetä huumeita tai tehdä ensimmäisiä huumekokeiluja juuri sen enempää kuin muissakaan vapaa-ajan ympäristöissä.

Päihdejärjestöjen osallistuminen festareilla nähtiin tarpeellisena ja toiminnan sisällön haluttiin olevan edelleenkin realistista sekä perustuvan tasavertaiseen keskusteluun. Festareilla keskitytään musiikkitarjontaan, mutta tarjolle kaivattiin myös muunlaista aktiviteettia, kuten erilaisia työpajoja ja pisteitä, joissa kokisi miellyttäviä elämyksiä. Päihdepalveluista festareille toivottiin erityisesti kuskien puhallutusta, päihde-ensiapupisteitä ja selviämistelttaa.

Viime kesän kyselyyn vastanneista 20 % ei ollut käyttänyt mitään päihdettä festareilla. Festareista siis todistetusti selviytyy moni myös päihteittä ja mikä parasta, se on selvästi hauskaa! YAD:n vapaaehtoiset festarityöntekijät ovat siitä elävä esimerkki. Tsekkaa täältä, jos et muuten usko.

– SaaraM, järjestötiedottaja YAD –

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.