.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Kajaanin paikkarin jälleensyntyminen

24 syyskuun, 2014

Paikallisosastoissa YADin moninaisuus näkyy hienosti ympäri Suomen: on järjestetty Etsi Nisti -tempauksia Jyväskylässä, vappupäivystystä Tampereella, sprinttihiihtoa Saarijärvellä, yhteistyöverkostojen luomista Varkaudessa, tukiryhmää Helsingissä, paikallisosastojen yhteisleiriä Vahojärvellä ja seikkailuhenkistä kisaa Team City Challengessa Tampereella, ja paljon paljon muuta! Paikallisosastojen edustajia on tänä vuonna nähty jopa Puolan ihastuttavalla maaperällä YADin tiimimatkalla, ja tullaan pian näkemään Jämsän kallioilla ja kukkuloilla, kun syksyn tiimipäivät lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna starttaavat. Uusimpana paikkarina itseään on lähtenyt toteuttamaan muutaman vuoden tauon jälkeen uudelleen paikkakunnalle perustettu YAD Kajaani, joka on ottanut tilaa haltuunsa kaupungista salaperäisesti ninjailemalla…seuraavaksi siis pieni kurkistus Kajaanin paikallisosaston ensikuulumisiin:

kajaanin-ninjatKajaanin paikallisosastossa ollaan jo alettu hyvin kotiutumaan. Kokoukset saamme pitää nuorisotalo Wespalla, joka sijaitsee sopivasti Kajaanin keskustassa puiston laidalla. Toimintamme alkoi hieman ennen kesäloman alkua Siiri Auvisen siskoni ‒ toimesta. Heti alussa pidimme infopistettä Mahdollisuuksien torilla lauantaina 24.5. ja pääsimme esittäytymään Kajjaanille. Pidettiin muutama tapaaminen kesäloman aikana, näissä tapaamisissa lähinnä pohdittiin tulevaa ja höpöteltiin niitänäitä muunmuassa kestävistä parisuhteista ja kestämättömistä parisuhteista sekä deittipalvelu Tinderistä. Alkulämmittelynä rekrytoimme paikkarilaiset Tinderiin, seuraavaksi siirryimme rekrytoimaan muita paikkaritoimintaan. 

Muutamassa tapaamisessa kehittelimme ideaa commando-iskusta Kajaanin keskustaan. Tempauksen ajatuksena oli levitellä matskua ninja asuissa ympäri kaupunkia. Perjantai 5.9. sattui olemaan sopiva ilta iskulle, sillä oli Kajaanin taiteiden yö. Saimme aikaan ympäri Kajaania ninjaillessa reaktioita laidasta laitaan. Suurimmilta osin reaktiot olivat positiivisia (ihan kiva, koska se oli tempauksen tarkoitus) mutta muutama itku taisi myös pikkuväeltä päästä. Meitä jahdattiin niin pyörien kuin skeittilautojen kanssa (taisipa jokunen vartijakin touhujamme tuijotella) mutta karistimme vainoajat huikeilla parkour skillseillä. 
kajaanisyys14_2

Lähitulevaisuuden suunnitelmana on muun muassa lautapeli-ilta ja yökahvila-infoilu 13‒18-vuotiaille sekä muuta mukavaa hengailua syömisen merkeissä. Toivotan tervetulleeksi kaikki Kajaanin ja lähitienoon Street Teamiläiset ja muut YAD:n toiminnasta kiinnostuneet ihmiset! Meillä on yleensä ihan kivaa.

– Iida Auvinen

Paikkaritoimintaan pääset helposti mukaan ottamalla yhteyttä oman paikkakuntasi yhdyshenkilöön, yhteystiedot löydät täältä. Mikäli paikkakunnallasi ei ole paikallisosastoa, mutta olisit kiinnostunut perustamaan sellaisen, ole reippaasti yhteydessä, niin katsotaan millaisia vinkeitä sinun paikkakunnallesi voitaisiin miettiä!

Näkyvää paikkarisyksyä ympäri Suomen!

P.S. Myös Suolahteen ollaan perustamassa paikkaria syksyn mittaan, pysykää kuulolla!

– Sari, ehkäisevän huumetyön suunnittelija, Jyväskylä

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.