.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

YAD goes some – ehkäisevää päihdetyötä sosiaalisessa mediassa

14 huhtikuun, 2015

YAD goes someYAD:n tavoitteena on kohdata, keskustella ja vaikuttaa huumeasenteisiin nuorten vapaa-ajan ympäristöissä – oli kyseessä sitten festarit tai facebook. Festareille infopisteilemään lähteminen on aina oma ruljanssinsa: mukaan pakataan festaritelttaa, sadevarusteita, makuupusseja, evästä ja tietysti valtava määrä YAD:n matskuja jaettavaksi festarikävijöille. Some-kentällekään ei voi aivan tyhjin käsin lähteä: tarvitaan vähintään toimiva kapula tai tietokone + nettiyhteys, perustason tietotekniset taidot sekä jonkinlainen ymmärrys eri palveluiden käyttötarkoituksista ja -tavoista. Muutenhan some vastaa mitä tahansa muuta ympäristöä, vaikkapa niitä festareita – kun kohdataan ihmiset positiivisella asenteella samalta tasolta (ei ylempää, ei alempaa), kun on selkeä viesti, joka halutaan jakaa, sekä riittävästi taustatietoa siitä mistä puhuu – ovat vaikuttamisen mahdollisuudet jo hyvät.

Mikään ei estä lähtemästä mukaan kaikkiin tarjolla oleviin sosiaalisen median palveluihin, mutta ajallisten resurssien säästämiseksi lienee viisainta valita tarkoituksenmukaiset kanavat ja tavat hyödyntää näitä kanavia. Ja ennen kaikkea määritellä ensin mikä se tarkoitus on!

YAD haki ja pääsi mukaan VerkeFactoriin, joka käytännössä tarkoittaa Verkkonuorisotyön valtakunnallisen kehittämiskeskus Verken tarjoamaa kehittämisapua sosiaalisen median projekteihin. YAD pyysi apua erityisesti sosiaalisen median strategian luomiseen. Sellainen meiltä nimittäin puuttuu. Meillä on Facebookissa monta eri sivua ja ryhmää, Twitter-, Instagram- ja Flickr-tilit, muttei kunnollista suunnitelmaa näiden kanavien hyödyntämiseen YAD:n perustehtävän toteuttamisessa. Tähän saamme onneksemme Verkeltä apua.

tyopuhelinEnsimmäinen suunnittelupalaveri Verken kanssa on jo pidetty ja innolla odotamme seuraavaa. Käytännön tasolla lähdemme todennäköisesti liikkeelle työpuhelimien (kts. kuva) päivittämisestä astetta modernimmalle tasolle. Sosiaalisen median ”harrastaminen” kun on valitettavan välineriippuvaista. VerkeFactorin myötä tulemme varmasti näkymään entistä monipuolisemmin eri palveluissa. Keep on following us 🙂

YAD:n toimintaa voi seurata mm.:

Facebookissa

Twitterissä

Instagramissa

sekä tietysti tässä blogissa ja kotisivuillamme www.yad.fi!

– SaaraM, järjestötiedottaja, YAD ry

Oliko tämä hyödyllinen sivu?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.