.
Kiinnostaako huumeet?
Kirjoituksia ehkäisevän huumetyön kulisseista
Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin.
Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä.
Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

YAD kouluttaa verkossa

29 huhtikuun, 2020

Nuorisotyön kentällä tämä vallitseva tilanne on pakottanut osan meistä pois ns. mukavuusalueelta ja avannut uusia luovia väyliä kehittää toimintaa. Ihmisläheinen työ on siirtynyt pääosin onlineen ja kohtaamiset tapahtuvat milloin minkäkin sovelluksen kautta.

Näiden viikkojen aikana olemme luoneet tavallisesta festarityön viikonloppukoulutuksesta verkkokoulutuksen, johon jokainen voi osallistua älypuhelimellaan tai tietokoneellaan kotoa käsin. Koulutuksesta haluttiin moniosainen, jotta sisällön omaksumiseen olisi osallistujilla sopivasti aikaa. Koulutus on 6-osainen kokonaisuus, joka toteutetaan pääosin iltakoulutuksena.

Mitäs tästä koulutuksesta saa? Noh, ainakin perustietoa YADista, päihdepoliittisista linjauksista sekä vapaaehtoisena toimimisesta. Opit lisätietoa huumausaineista mm. käytöstä ja vaikutuksista sekä toipumisesta, huumeista ja maailmankaupasta sekä nettirikollisuudesta. Harjoitellaan yhdessä vuorovaikutustaitoja ja argumentaatiota sekä käydään läpi festarityössä käytettävät menetelmät ja käytänteet. Mikäli sinulla on ajokortti, saat koulutuksessa valmiudet myös festarikuskina toimimiseen.

Koulutuksessa pääset tutustumaan uusiin tyyppeihin rennolla otteella. Samalla pääset kehittämään taitojasi verkkotyöskentelyn parissa.

Kenelle koulutus on suunnattu:

YADin vapaaehtoiset ovat joukko tavallisia ja erilaisia nuoria ja nuoria aikuisia, streittareita, entisiä käyttäjiä, laillisten päihteiden kohtuukäyttäjiä, alan opiskelijoita / työntekijöitä, käyttäjien läheisiä ja ystäviä, SINÄ?

KOULUTUKSEN ALAIKÄRAJA on 13 vuotta ja yläikä 35 vuotta. (Festareille pääsee väh. 16 vuotta täyttänyt)

YAD:N FESTARIVAPAAEHTOINEN: Koulutus antaa valmiudet YADin infopistetyöhön festareilla ja muissa tapahtumissa ympäri vuoden. Saat tietoa huumekysymyksistä, ehkäisevästä huumetyöstä, infopistetyöstä ja eväitä huumekeskusteluun.

YAD:N FESTARIKUSKI: Kuskaa porukan festareille ja on hengessä mukana yhtälailla. Festarikuskin ykköstehtävänä on kuljettaa porukkaa turvallisesti koko festarireissun ajan. Koulutuksessa perehdytämme festarikuskin tehtäviin sekä YADin festaritoimintaan. Tavallinen ajokortti riittää.

HINTA: YAD ry:n jäsenille ilmainen ja uusille liittymismaksun verran 6 €

Koulutukseen voit osallistua älypuhelimella tai tietokoneella. Mikäli et pääse jokaiselle päivälle osallistumaan, niin ei hätää, varalle on korvaavia tehtäviä

Verkkokoulutuksen aikataulu:

  • KE 6.5. klo 17-20 Mikä on YAD?
  • TO 7.5. klo 17-20 Aineinfo (vieraana kannabishanke)
  • KE 13.5. klo 17-20 Vuorovaikutusilta
  • LA 16.5. klo 10-15 Maailma ja toipumista (vieraana YADin kokemusasiantuntijoita)
  • TI 19.5. klo 17-20 Käytänteet festareilla
  • KE 20.5. klo 17-20 Menetelmät ja bileet!

Ilmoittautumiset: iida.porkka@yad.fi (nimi, ikä, sähköposti)

Artikkelin kirjoittaja

Iida Porkka

Ehkäisevän huumetyön suunnittelija

Oliko tämä hyödyllinen sivu?