.

Festarityön verkkokoulutus alkaa 6.5.2020

YAD:n festarityön koulutus järjestetään verkkokoulutuksena

Vallitsevan tilanteen vuoksi järjestämme koulutuksen verkkokoulutuksena toukokuussa. Lyhennämme päivien pituutta jakamalla koulutuksen useampaan päivään. Koulutus on siis 6-osainen. Osallistuminen verkkokoulutukseen onnistuu älypuhelimella tai tietokoneella. Tervetuloa mukaan uudet tyypit! Vanhoille festarikonkareille tässä on myös kätevä tilaisuus kerrata festaritoiminnan osakokonaisuuksia kotoa käsin! Festareita ei kesällä 2020 järjestetä, mutta koulutuksen käytyäsi voit osallistua YAD:n vapaaehtoisena eri tapahtumiin heti, kun koronatilanteen puolesta tapahtumia taas aletaan järjestää.

Mitäs tästä koulutuksesta saa? Noh, ainakin perustietoa YADista, päihdepoliittisista linjauksista sekä vapaaehtoisena toimimisesta. Opit lisätietoa huumausaineista mm. käytöstä ja vaikutuksista sekä toipumisesta, huumeista ja maailmankaupasta sekä nettirikollisuudesta. Harjoitellaan yhdessä vuorovaikutustaitoja ja argumentaatiota sekä käydään läpi festarityössä käytettävät menetelmät ja käytänteet. Mikäli sinulla on ajokortti, saat koulutuksessa valmiudet myös festarikuskina toimimiseen.

Koulutuksessa pääset tutustumaan uusiin tyyppeihin rennolla otteella. Samalla pääset kehittämään taitojasi verkkotyöskentelyn parissa.

Kenelle koulutus on suunnattu:

YADin vapaaehtoiset ovat joukko tavallisia ja erilaisia nuoria ja nuoria aikuisia, streittareita, entisiä käyttäjiä, laillisten päihteiden kohtuukäyttäjiä, alan opiskelijoita / työntekijöitä, käyttäjien läheisiä ja ystäviä, SINÄ?

KOULUTUKSEN ALAIKÄRAJA on 13 vuotta ja yläikä 35 vuotta. (Festareille pääsee väh. 16 vuotta täyttänyt)

YAD:N FESTARIVAPAAEHTOINEN: Koulutus antaa valmiudet YADin infopistetyöhön festareilla ja muissa tapahtumissa ympäri vuoden. Saat tietoa huumekysymyksistä, ehkäisevästä huumetyöstä, infopistetyöstä ja eväitä huumekeskusteluun.

YAD:N FESTARIKUSKI: Kuskaa porukan festareille ja on hengessä mukana yhtälailla. Festarikuskin ykköstehtävänä on kuljettaa porukkaa turvallisesti koko festarireissun ajan. Koulutuksessa perehdytämme festarikuskin tehtäviin sekä YADin festaritoimintaan. Tavallinen ajokortti riittää.

HINTA: YAD ry:n jäsenille ilmainen ja uusille liittymismaksun verran 6 €

Koulutukseen voit osallistua älypuhelimella tai tietokoneella. Mikäli et pääse jokaiselle päivälle osallistumaan, niin ei hätää, varalle on korvaavia tehtäviä

Verkkokoulutuksen aikataulu:

  • KE 6.5. klo 17-20 Mikä on YAD?
  • TO 7.5. klo 17-20 Aineinfo (vieraana kannabishanke)
  • KE 13.5. klo 17-20 Vuorovaikutusilta
  • LA 16.5. klo 10-15 Maailma ja toipumista (vieraana YADin kokemusasiantuntijoita)
  • TI 19.5. klo 17-20 Käytänteet festareilla
  • KE 20.5. klo 17-20 Menetelmät ja bileet!

Ilmoittautumiset: iida.porkka@yad.fi (nimi, ikä, sähköposti)