.

Kokemusasiantuntijakoulutus nuorille aikuisille alkaa Tampereella ja Jyväskylässä syyskuussa!

Oletko huumeita käyttänyt, Tampereen tai Jyväskylän seudulla asusteleva nuori aikuinen (18-35v) ja valmis kertomaan tarinaasi, jotta joku ehkä valitsisi toisin? Tule tekemään arvokasta vapaaehtoistyötä!

Pääset kohtaamaan pelkojasi turvallisesti. Haastamaan itseäsi. Saat mielenkiintoista tekemistä päihteettömässä ilmapiirissä, uusia kokemuksia ja iloa ilman huumeita. Työsi on tarpeellista ja näkökulmaasi tarvitaan!

YAD:n Expa-hanke järjestää syys-lokakuussa 2015 maksuttoman Jalostamo-koulutuksen, jossa koulutamme vapaaehtoisia, huumeita käyttäneitä nuoria aikuisia tekemään ehkäisevää huumetyötä 15–18-vuotiaille nuorille. Koulutus koostuu kahdesta illasta ja yhdestä viikonlopusta. Tampereen koulutus alkaa viikolla 39 ja huipentuu 9.–11.10 viikonloppuun Torpan kurssikeskuksessa. Koulutus järjestetään myös Jyväskylässä, jos kiinnostusta riittää.

Koulutuksessa opetellaan käyttämään omaa kokemusta ehkäisevään työhön: opitaan vuorovaikutustaitoja ja jaetaan tietoja käyttäjistä ja käyttökulttuurista. Itsetuntemuksesi yhdistyy muiden kokemuksiin ja tutkittuun tietoon käyttäjistä. Koulutukseen kuuluu myös elämyksellistä ja hyvinvointia tukevaa toimintaa.

Koulutuksen käytyäsi pääset keskustelemaan 15–18-vuotiaiden nuorten kanssa huumeista entisten käyttäjien kanssa luodun huumekasvatusmenetelmän tuella. Tehtävänäsi on tuoda esiin omia kokemuksiasi ja jakaa sitä tietoa, jota ei voi saada kuin itse kokemalla. Työparinasi oleva työntekijä hoitaa käytännön asiat, ohjaa kanssasi tilannetta ja tuo tarvittaessa mukaan myös tutkimustietoa. Tulevaisuudessa voit päästä jakamaan kokemustasi myös sosiaali- ja hoiva-alaa opiskeleville ja alalla työskenteleville.

Huumekasvatuskeikkojen ohella tapaamme koulutuksen jälkeen myös jakaen kokemuksia ja tehden yhdessä kaikenlaista mieltä ja kehoa sykähdyttävää: tänä vuonna vapaaehtoisten kanssa on käyty mm. mikroautoilemassa. Se, mitä päädymme yhdessä tekemään, riippuu vapaaehtoisistamme – ehkä siis myös sinusta?

Hankkeen kaikki toiminta on päihteetöntä ja soveltuu siis hyvin käytön lopettaneille. Toiminnan tavoitteena on myös tukea vapaaehtoisten kuntoutumista, päihteettömyyttä ja osallisuutta.

Tervetuloa kouluttautumaan kokemusasiantuntijaksi!

Tampereen koulutusajat:
ma 21.9. klo 16.30-18.30 YAD:n Tampereen toimistolla (Kumppanuustalo Artteli, Salhojankatu 42)
ke 30.9. klo 16.30-18.30 YAD:n Tampereen toimistolla
pe-su 9.-11.10. Torpan kurssikeskuksessa Ylöjärvellä (lähtö- ja paluuajat ilmoitetaan myöhemmin)

Jyväskylän koulutusajankohdat ilmoitetaan myöhemmin, jos kiinnostuneita ilmoittautuu riittävästi.

Tutustumme jokaiseen koulutukseen tulevaan kasvokkain ennen koulutusta. Ilmoita olemassaolostasi meille kuten mukavaksi tunnet:

Juuso Armila & Susanna Kärki

juuso.armila@yad.fi / susanna.karki@yad.fi
040 721 2415 / 040 721 1872
Facebook: Juuso Yad / Susanna Yad

Ps. Voit halutessasi ilmoittautua myös Kokemusasiantuntijuus-koulutuksen Facebook-tapahtumaan.

Oliko tämä hyödyllinen sivu?