.

Vanhempainilta: Mitä jokaisen vanhemman pitäisi tietää huumeista? 3.9.2014

Vaikka alkoholi on yhä yleisin nuorten päihde, laittomien huumeiden kokeilut yleistyvät myös Tampereella. Yläkouluikäisen nuoren vanhempi, tule syyskuussa Monitoimitalo 13:n vanhempainiltaan ja päivitä tietosi nuorten päihdetilanteesta. Samalla kuulet, mitä voit itse asian hyväksi tehdä.

Nuoria houkuttelee huumekokeiluihin erityisesti kannabis, mutta myös lääkkeet ja erilaiset muuntohuumeet kiinnostavat. Yleisin nuorten käyttämistä päihteistä on kuitenkin edelleen alkoholi.

Viime keväänä julkaistun kouluterveyskyselyn mukaan Tampereella peruskoulun 8.-9. –luokan oppilaista 10 prosenttia kertoi kokeilleensa laittomia huumeita ainakin kerran.

Kannabis voi vaikuttaa haitallisesti etenkin nuoren aivoihin, joiden kehitys on kesken. Kannabiksen käyttöön voi myös kehittyä riippuvuus. Kiinnijääminen kannabiksen käytöstä voi vaikuttaa myöhemmin esimerkiksi työ- tai opiskelupaikan saamiseen.

Päihdekannabista käytetään yleensä savukkeina tai piippua polttamalla, mutta sitä voidaan sekoittaa myös ruokaan tai juomaan, esimerkiksi teehen tai leivoksiin. Kannabiksen käyttöä voi olla vaikea havaita nuoresta. Usein kokeilut tapahtuvat omassa kaveripiirissä.

Vanhempainilta päihteistä pidetään keskiviikkona 3.9.2014 klo 17.30-19.30 Monitoimitalo 13:ssa (os. Satakunnankatu 13, käynti Pellavatehtaankadun puolelta). Vanhempainillan alussa eri järjestöt ja kaupungin toimijat esittelevät toimintaansa ja jakavat materiaalia, ja klo 18 ylilääkäri Pekka Salmela Tampereen A-klinikalta kertoo aiheesta Nuoret ja kannabis. Kommenttipuheenvuoroja on pyydetty poliisilta, sosiaalityöstä ja nuoriso-ohjaajalta.

Vanhempainillan järjestävät Tampereen kaupunki, Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry ja YAD Youth Against Drugs ry. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa mukaan!

Oliko tämä hyödyllinen sivu?